Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Hogy lehet valaki fegyverkovács?

Hogy lehet valaki fegyverkovács?

Figyelt kérdés
Ennek mi a rendje módja? Van ilyen iskola? Vagy valami elrendelt útja ha valaki hivatásos kovács akar lenni?

2013. okt. 30. 00:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha fegyver (pisztoly,gépkarabély ) stb csinálásra gondolsz,ahhoz kell hagyományos esztergagép,marógép,és egy CNC-se árt,mert anélkül nemtudod megcsinálni a fegyver alkatrészeit,a többi az viszont jó kérdés....
2013. okt. 30. 01:04
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

Katona vagy te terrorista?

Minek az neked?Nincs már ilyen szakma

Már rég kihalt

Már azok se élnek kik 50éve ebböl éltek

Ma márnem kovácsolnak fegyfert hanem mikrokontrolleres gépekkel készitik.

Amugy is a kezi munka kalapszar egyrészt pontatlan

másrészt időigényes harmadrészt drága.

Mellesleg egy mikorvezérlős gépet hulladékbol összeraksz a netről ha van egy kis pénzed érzéked eszed..

Minek eröltetsz ilyen letűnt dolgokat.

Mordályt karabélyt meg szabját akarsz kovácsolni ?kinek?

2013. okt. 30. 14:12
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
...minek?
2013. okt. 30. 14:13
 4/12 A kérdező kommentje:
miért gondol mindenki pisztolyra? MInek akarna bárki is pisztolyt kovácsolni? Kit érdekelnek a lőfegyverek? Másrészt akkor leszűkítem a kört simán a kovácsolásra. Érdekelne hogy megy ez manapság.
2013. okt. 30. 16:14
 5/12 anonim ***** válasza:

kovács szakmáról én személy szerint nem tudok h lenne(ettől függetlenül lehet)

A lakatos szakmába van beépitve elméleti és gyakorlati tananyagént a kovácsolás edzés hőkezelés ha jól tudom.

De nem mélyül el benne

2013. okt. 31. 15:04
 6/12 anonim válasza:
79%
Fegyver kovács úgy lehetsz ahogy én voltam.Előszőr egy gépész teknikus szakmát csináltam,utána egy kifejezetten fegyverlakatos(nem fegyverkovács) vizsgát tettem.utána felvettek a FÉG-hez amikor még volt.Utána mestervizsgát csináltam.Most a Keserű művek-né vagyok.Mindezek közben olyan vizsgákat kellet letennem Pl fegyverjártassági amiknél fogva otthon tarthatok maroklőfegyvert,12-es sörétes puskát,tartok is.
2013. nov. 5. 00:11
 7/12 anonim válasza:
A kérdező szerintem nem lőfegyverre gondolt. Én is ilyen témában érdeklődök, egyik rokonom szerszámkovács, és hidd el az nem olyan amit te szeretnél. Ahogy a lőfegyverkovácsolás sem.
2013. dec. 18. 20:08
 8/12 anonim válasza:
Van ilyen szakma hogy fegyverkovács....Feladata hogy egyedi pisztolyokat,fegyvereket gyártson,pisztolyokat és egyáb lőfegyvereket tisztítson,felújítson....Igen,van még ma is olyan szakma hogy kovács...Nagyon jól keres ha van kezdő pénze gépekre...
2014. szept. 6. 07:59
 9/12 anonim válasza:
Vannak még fegyverkovácsok, olyanok akikre a kérdező gondol, akik kardokat, szablyákat, stb kovácsolnak. Szerintem úgy lehet valaki fegyverkovács, hogy elvégez egy kovács képzést, aztán beáll még tanoncnak egy fegyverkovács mellé.
2015. máj. 10. 08:45
 10/12 Metin59 válasza:
Szemben a második bejegyzéssel, kiváló fegyverkovácsok vannak ma még Magyarországon, de az biztos, mindennek az alapja a kovács szakma kitanulása. Ahhoz hogy mester legyen belőled, a hozzád legközelebb eső mestert kell megkeresnek, be kell állnod segédnek, aztán majd kiderül. Ha beütöd a Google-ba, találsz egy párat minden megyében van szerintem. A jobbak pedig felférnek az első oldalra.
2016. okt. 18. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!