Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Tanárként tudnátok írni...

Tanárként tudnátok írni valamit a Ring nyelviskoláról?

Figyelt kérdés
2013. okt. 22. 10:14
 1/4 anonim válasza:
0%
menny fel az oldalukra és nézegesd az elárúl mindent. Lécci pontotzz is:)
2013. nov. 3. 10:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Én ott tanítottam egy évig, de katasztrófa volt... A fizetés mindig késett, a termek koszosak voltak, és nyáron nagyon melegek, télen hidegek... A csoportokat kapkodva rakták össze, sokszor nem voltak egy szinten, lehetetlen volt összefogni őket.

Tankönyv sokszor nem volt, fénymásolásért tanároknak kellett fizetnie, CD, magnó, filc stb. hol volt, hol nem, mint a mesében...

Röviden: minden rossz volt, ami csak lehetett, óvok tőle mindenkit. Egyébként is ha a neten rákeresel (pl. tékozló homár blog), meglátod, hogy sokakat átvertek már pénzzel, mind tanárokat, mind diákokat.

Szerencsére nem minden nyelvsuli ilyen, azóta egy olyannál dolgozom, ami mindenben de mindenben az ellentéte :)

2013. nov. 8. 21:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Ezt örömmel hallom. Csak az a baj, hogy a nyelviskolák közül egy sem bejelentett állás. El lehetne helyezkedni középiskolákban, ahol nincsen morál, a diákok uralnak mindent. Jó esetben megtűrnek, rossz esetben még meg is verhetnek. Akkor mi a teendő?
2013. nov. 9. 18:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Második vagyok megint.

Ez nem igaz, hogy ha nyelvsulinál dolgozik az ember, nincs bejelentve, mert valahogy adnia kell számlát.

Én speciel egy másik céghez vagyok bejelentve, amelyik adja a számlát a nyelvsulinak, de van olyan kolléganőm, aki meg egyéni vállalkozó, és a KATA adóval adózik, és magának fizeti a TB-t meg a nyugdíj-járulékot.

Szóval valamilyen módon le van ez papírozva, jogilag rendezve van.

Előtted is állhat ez a 2 út: vagy bemész a NAV-hoz, és utánakérdezel, hogy adózhatnál KATÁ-val, vagy van olyan ismerősöd, aki tudna számlát adni oktatásról, és hajlandó is bejelenteni a cégéhez. Mindkét megoldással nagyjából ugyanannyi leadózandó költség jön ki, ezt kiszámoltattam egy könyvelővel. Mondjuk ez sok tényezőtől függ, lakhelytől, kortól, stb. szóval javaslom a könyvelő megkérdezését a te esetedben is, akár ingyenes szak-fórumokon.

Állami suliba akkor se mennék, ha kétszer ennyit fizetnének, sok rokonom dolgozik ott és én is hallottam rémsztorikat eleget, szóval ezzel a mondandóddal teljesen egyetértek.

2013. nov. 23. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!