Hogyan lehetek katasztrófavédelmi tiszt?
Hogyan lehet egyáltalán felvenni velük a kapcsolatot? Hol lehet jelentkezni az alaptanfolyamra?
Előre is köszi :)
Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar
katasztrófavédelem [katasztrófavédelmi műveleti]
katasztrófavédelem [tűzvédelmi és mentésirányítási]
katasztrófavédelem [iparbiztonsági]
Tiszt képzés nem tanfolyamon van! Ezt bizony egyetemen képzik.
Csak nappali képzésre tudsz jelentkezni, mert levelezőre csak a hivatásos állományban dolgozók jelentkezhetnek.
Nem kell felvenni senkivel a kapcsolatot, simán jövőre a felsőoktatási jelentkezésedet beadod erre a szakra, ha még nem múltál el 25 éves. (gondolom nem)
Lesz alkalmassági vizsga elég szigorú fizikai, pszichikai, orvosi, ha ezen megfelelsz akkor a többi ugyanúgy zajlik mint bármelyik egyetemre jelentkező esetében, azaz ponthatár húzás, ha volt elég pontod bent vagy és ott tanulsz ha nem nem.
Ha tiszthelyettesi munkát szeretnél (bár te tisztet írtál)
akkor rendészeti szakközépiskolába kell jelentkezned. Érettségi után lehet csak ide jelentkezni. Ez is csak nappali képzés, nincs ebből esti v levelező. 2 év a képzési idő, itt van katasztrófavédelmi szakirány. Azt nem tudom hogy minden iskolában van e ilyen szakirány, szt majd te kideríted..
pl. itt van a miskolci iskola linkje
Rendészeti szakközépiskolai képzés csak az alábbi városokban van:
Bp.
Körmend
Szombathely
Szeged
Miskolc
Akkor másabb a helyzet..jelentkezz rendészeti vezető MA képzésre..kicsit bonyolult de előtte valahogy állást kell találnod a rendvédelmi szervnél...hát a franc se tudja..de szerintem nem kivitelezhetetlen a dolog. De sajna állás függő ez a mesterszak..a többi megoldás meg nem állás hanem felvételi függő..egyéb megoldás nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!