Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Egy pénzügyi szakember mennyit...

Egy pénzügyi szakember mennyit keres?

Figyelt kérdés

Most érettségiztem és pénzügyi szakon szeretnék tanulni. Szeptemberben elakarok kezdeni egy OKJ-s tanfolyamot ezen szakok egyikén:

Vállalkozási- és bérügyintéző

Logisztikai ügyintéző

Kereskedő

Az a kérdésem, hogy a fent említett szakokra mennyire érdemes jelentkezni? Mennyire keresettek ezek a szakmák? Mennyit lehet velük keresni?

2013. jún. 29. 13:19
 1/5 anonim ***** válasza:
A pénzügyi szakember megjelölés számomra mindenképpen diplomás munkát jelent, amiket te megjelöltél, pedig mind ügyintéző, mondjuk 80-120 között, nagyon max.
2013. jún. 29. 13:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy OKJ-s tanfolyamot végzett személy a közszolgálatban (csak arról tudok nyilatkozni) hihetetlen mennyiségű br. 114.000,- Ft-ot keres, plusz kaphat nyelvpótlékot, egyéb pótlékokat, de br. 150-nél följebb nem igazán megy a fizetése. A bérkalkulátorral ki tudod számolni, hogy mennyi lesz ennek a nettója.

Ha van még kereső a családban, akkor el lehet éldegélni belőle.

Javaslom esetleg, ha már el akarod kezdeni, hiszen még ingyen van, csináld, de próbálj mellette diákmunkával minél több pénzt szerezni, hogy esetleg a felsőoktatásba is be tudj lépni, az mindenképpen jobban megérné. Ha ezeket elvégzed, lehet, hogy a felvételinél kapsz plusz pontot a szakirányú végzettség miatt. Korábban voltak tanárok, akik elfogadtak tárgyakat, de mivel most megpiszkálták az OKJ-t, felsőfokú szakképzésből felsőoktatási szakképzést csináltak, nem biztos, hogy a jövőben is ki tudod váltani.

2013. júl. 2. 15:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Kicsit régi a téma de gondoltam én is hozzá szólok. Nekem vendéglátó végzetségem van, szóval nem tanultam pénzügyet, egy ideig dolgoztam egy könyvelő irodában mint asszisztens, ott nagyon sokat tanultam, kettős könyvelést csináltunk, ott netto 120at kaptam ( napi 8 órás munkáért). Most egy cégnél vagyok pénzügyes, itt viszont csak napi 6 órában vagyok, itt netto 110et kapok. Szóval szerintem végezd el mindenképpen, de ha tudsz menj inkább főiskolára pénzügy számvitelre, mert akkor ennél többet kapnál. Amúgy megéri ezt tanulni szerintem, én már bánom, hogy nem ezt végeztem, mert így nehéz volt az elején a betanulás azért.
2013. szept. 17. 20:32
 4/5 anonim ***** válasza:
jah és 23 éves vagyok, szóval ha több tapasztalatom lenne, talán többet is fizetnének....talán...
2013. szept. 17. 20:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Pénzügyi és számviteli ügyintéző szakot elkezdtem, rem. el is végzem :)
2013. szept. 18. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!