Kutyakozmetikus tanfolyamot érdemes elvégeznem?
én is szeretném elvégezni. egy kisvárosban élek, itt már van egy kutyakozmetika, ez kutyapanzióval együtt működik, elég sok kutyát visznek oda nyíratni, de nem tudom, hogy önmagában a kozmetika működne-e, szerintem igen.
először is azt kell felmérned, hogy mennyire van rá igény, azaz van-e a közelben már kozmetika, mennyi a kutya a környéken amelyik kozmetikázásra szorul és milyen emberek élnek a közelben. valaki otthon megcsinálja, másoknak eszébe sem jut fizetni azért, hogy nyírva legyen a kutya. ismerek egy szegedi kozmetikát, ott folyton jönnek-mennek a kutyák.
másik: egy tanfolyam elvégzésétől még nem leszel jó kutyakozmetikus, rengeteg gyakorlással jár, ha üzlethelyiséget bérelsz ott fizetni kell a rezsit is pluszban, neked vállalkozóként is lesznek kiadásaid, meg kell venni a felszereléseket, folyamatosan pótolni az elhasználódott / elfogyott dolgokat, stb...
tehát ha nem tudod valahogyan megfogni az embereket, vagy nincs arra igény a munkádra, akkor elég könnyen bele lehet bukni. én először mellékállásban csinálnám, esetleg besegítenék másnál és utána próbálkoznék egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!