Pénzügy és számviteli ügyintézőnek megéri tanulni?
Én 2 éve végeztem el ezt a képzést, szóval ha kérdésed van nyugodtan írj privátba :)
A kérdésedre válaszolva: szerintem az összes okj képzés közül talán ennek van a legtöbb értelme. Viszont elég nehéz, főleg ha nem tanultál még abszolút közgázt. Mondjuk vannak olyan helyek ahol befizeted a suli díját és utánad dobják a papírodat, de akkor életképtelen leszel és nem fogsz tudni elhelyezkedni vele. Sok tanulással jár, de megéri szerintem, ha tényleg érdekel a szakma.
Igen, iskola válogatja. Nem a sulim védése miatt -mert nem áll közel a szívemhez, tárgyilagosan tudok róla beszélni-, de nem tartom gyenge iskolának az enyémet. Számtalanszor hallom, -legutóbb lakótársam mesélte (elég hiteles)-, hogy a titkárságról a titkár 2 feladatot diktált le OKJ-s vizsgán a diákoknak. Nos, nálunk ez nem fordul elő. Amíg az említett iskolában 20-30 %-okkal mennem át a diákok, -teszem hozzá segítséggel-, addig nálunk az átlag 60-70 % (saját kútfőből, ami nyilván a tanárok és az eredményes tanítási technikáknak köszönhető).
Az egy dolog, hogy milyen az iskola, sajnos manapság ki lehet fogni a tanítási etika legalját is. De nyilván sok múlik a diákon is, mert aki nem akar tanulni, az nem is fog.
Maga a PSZÜ (ez a szakma rövidítése) nem rossz szakma. Ha érdekel a gazdaság, és szeretnél tanulni, én csak ajánlani tudom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!