Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Hogyan tanulhatnám meg a...

Hogyan tanulhatnám meg a szívmasszázst a lélegeztetéssel?

Figyelt kérdés
Mikor tanfolyamon voltam, akkor még nem kellett, de okt. 1-jétől igen, és azután megyek vizsgázni. Honnan sajátíthatnám el ezt a gyakorlatot? Valóban az egyik vizsgázó társamon kell majd ezt végrehajtani?
2009. szept. 28. 19:11
 1/5 anonim válasza:
Nem, élő emberen, soha nem gyakorolunk. Amúgy ambu babának nevezett makettan lehet gyakorolni az ilyeneket. Elvileg ha, vezetői tanfolyamon voltál, akkor elvileg volt lehetőség rá. Amúgy az elméleti alapot el tudnám mondani, de gondolom azt már te is tudod. Gyakorolni meg csak ambu babán lehet.
2009. szept. 28. 19:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugtattál. Remélem úgy lesz, mert már 2 külön helyről hallottam, hogy élő emberen kell bemutatni a gyakorlatot
2009. szept. 28. 19:31
 3/5 anonim ***** válasza:
hát ha élő embert akarsz újraéleszteni,az akár meg is halhat! Szóval ne.
2009. szept. 28. 19:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, ha csak a jogsihoz tartozó tanfolyamon tanultál újraélesztést, és élő emberen kell bemutatni, akkor kb 2. nyomásra széttörnéd a bordáit.

Én egyetemen tanulom, heti 7 gyakorlati óraszámban és még így is néha ropogtatok a bábun, pedig osztály első vagyok elsősegélyből :)

Szerintem neked nem az újraélszetést kell élő emberen bemutatnod, hanem pl a stabil oldalfekvést meg ilyeneket.

2009. szept. 28. 21:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. szept. 30. 17:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!