Nemzeti Közszolgálati Egyetem-re Hadtudományi karra milyen esélyem van bekerülni és hogyan zajlik? Konkrétumok a kiegészítésben
A tanulásba húzz bele mert kellenek az ötösök.
A fizikai nem kezdő, szal jobb ha arra is ráfekszel.
A psziről annyit, h akinek van gógyija, az nem tud rajta megbukni.
Szal ha megkérdik h félsz e a sötétben vagy 7 éves korodban behugyoztál e akkor egyértelmű, h nem a válasz.
Vagy arra figyelj oda, h van h feltezsnek 400 kérdést, de az valójában vagy csak 100, csak annyi, h másképp fogalmazva is rákérdeznek.
Ennek az a lényege, h mennyire mondasz igazat meg h mennyire vagy határozott.
Szal ha a 4 ugyan arra a kérdésre más választ adsz garantált bukó.
Ha jól értem, tüzér szeretne lenni. Ehhez a matekot mindenképpen fel kéne tornázni, mert ahhoz a fegyvernemhez ez elengedhetetlen. A kémia, és főleg a fizika még az, amivel érdemes képben lenni ahhoz, hogy valaki jó tüzér szakember legyen. Alapvetően a 4-5 átlag mindenképpen jó pont, azt tartani kéne mindenből.
Tüzér szakirány katonai vezetői szakon van, oda viszont kifogástalan egészségi állapot kell, nem lehet pl. szemüveges. A nyelvvizsga célkitűzés nagyon helyes, a felvételnek követelménye is egy középfokú nyelvvizsga megléte. Ha belefér, érdemes lenne érettségiig megpróbálni a másik nyelvet is, mert az viszont plusz pont a felvételinél.
A pályázó és a felmenők mentális állapotának az alkalmassági vizsgálaton néznek utána, a büntetlenséget pedig erkölcsi bizonyítvánnyal kell igazolni, amit a rendőrség állít ki, és a jelentkezési laphoz kell majd csatolni.
Az airsoft alapvetően nem sok rálátást ad a katonai pálya milyenségére, bár ez csapattól is függ. Arra érdemes vigyázni, hogy amatőröktől - nem katonaviselt emberektől - ne tanuljon el előre rossz technikákat, amiket utána sokkal nehezebb levetkőzni, mint teljesen az alapoktól megtanulni ezeket az eljárásokat. Érdemes inkább a Honvédség által szervezett rendezvényeket, bemutatókat, táborokat keresni, ha mégis ki szeretné próbálni az ilyesmit.
A felvételivel kapcsolatban itt tájékozódhat:
Ezt az oldalt érdemes lesz a hátra lévő két évben követni, minden felvételi időszakban aktualizálják.
Érdemes az egyetem, illetve a kar honlapját is követni:
Az alkalmassági vizsgákról itt talál tájékoztatást:
[link] tajekoztatok
A következő két évben mindenképpen érdemes eljönni az egyetem nyílt napjára, ahol nem csak friss infókat kaphat a jelentkezéssel és a képzéssel kapcsolatban, hanem az oktatókkal és a hallgatókkal is beszélgethet ezekről. A nyílt nap általában januárban szokott lenni, de a honlapon minden esetben kiemelt hírként szerepel.
(Jó tanács: ha menne jobban is, akkor menjen jobban! Egy leendő tiszt ne legyen felületes semmiben, amihez hozzáfog! A kapott feladatokat is mindig a legjobb tudása szerint kell majd végrehajtania. Ez nem a jó átlagról szól, hanem a hozzáálláshoz. Ezért van az, hogy ez nem csak egy szakma, hanem hivatás.)
Sok sikert a tanulmámyaihoz!
NKE HHK
Ha jól értem, tüzér szeretne lenni. Ehhez a matekot mindenképpen fel kéne tornázni, mert ahhoz a fegyvernemhez ez elengedhetetlen. A kémia, és főleg a fizika még az, amivel érdemes képben lenni ahhoz, hogy valaki jó tüzér szakember legyen. Alapvetően a 4-5 átlag mindenképpen jó pont, azt tartani kéne mindenből.
Tüzér szakirány katonai vezetői szakon van, oda viszont kifogástalan egészségi állapot kell, nem lehet pl. szemüveges. A nyelvvizsga célkitűzés nagyon helyes, a felvételnek követelménye is egy középfokú nyelvvizsga megléte. Ha belefér, érdemes lenne érettségiig megpróbálni a másik nyelvet is, mert az viszont plusz pont a felvételinél.
A pályázó és a felmenők mentális állapotának az alkalmassági vizsgálaton néznek utána, a büntetlenséget pedig erkölcsi bizonyítvánnyal kell igazolni, amit a rendőrség állít ki, és a jelentkezési laphoz kell majd csatolni.
Az airsoft alapvetően nem sok rálátást ad a katonai pálya milyenségére, bár ez csapattól is függ. Arra érdemes vigyázni, hogy amatőröktől - nem katonaviselt emberektől - ne tanuljon el előre rossz technikákat, amiket utána sokkal nehezebb levetkőzni, mint teljesen az alapoktól megtanulni ezeket az eljárásokat. Érdemes inkább a Honvédség által szervezett rendezvényeket, bemutatókat, táborokat keresni, ha mégis ki szeretné próbálni az ilyesmit.
A felvételivel kapcsolatban itt tájékozódhat:
Ezt az oldalt érdemes lesz a hátra lévő két évben követni, minden felvételi időszakban aktualizálják.
Érdemes az egyetem, illetve a kar honlapját is követni:
Az alkalmassági vizsgákról itt talál tájékoztatást:
[link] tajekoztatok
A következő két évben mindenképpen érdemes eljönni az egyetem nyílt napjára, ahol nem csak friss infókat kaphat a jelentkezéssel és a képzéssel kapcsolatban, hanem az oktatókkal és a hallgatókkal is beszélgethet ezekről. A nyílt nap általában januárban szokott lenni, de a honlapon minden esetben kiemelt hírként szerepel.
(Jó tanács: ha menne jobban is, akkor menjen jobban! Egy leendő tiszt ne legyen felületes semmiben, amihez hozzáfog! A kapott feladatokat is mindig a legjobb tudása szerint kell majd végrehajtania. Ez nem a jó átlagról szól, hanem a hozzáálláshoz. Ezért van az, hogy ez nem csak egy szakma, hanem hivatás.)
Sok sikert a tanulmányaihoz!
NKE HHK
Az igazat megvallva valójában soha nem érdekelt a kémia, és nem is hajtottam többre a 2-esnél, bár a tanárom sem volt valami kiemelkedően motiváló. Fizikából is 2-es, 3-as voltam, bár a lövedék zuhanását, sebességét ki fogom tudni számolni, de az az igazság hogy nem tanultam nagyon a fizikát sem, nem szerettem , úgy mondom inkább, hogy nem hozott lázba mondjuk az elektromosságtan, úgy gondoltam hogy nem fogom hasznát venni az életben, mert nem villanyszerelő leszek. Hallgathattam volna édesanyámra, ahogy ő mondta, soha nem lehet tudni , hogy mit hoz az élet.... Nem tanultam meg, talán meg kellett volna, lehet hogy előveszem a könyvet és elkezdem tanulgatni, jó lesz még az valamire :)
A tüzér szerep annyira nem tetszik, jobban el tudom képzelni magam egy gyalogos lövészként.
Az egészségügyivel szerintem gond nem lesz, szemüveges nem vagyok, focizok 4 éves korom óta, kondíció megvan, de ha eljutok a felvételiig, akkor majd kiderül. :)
Az airsoftban lesz hivatásos katona a csapattársam, csakis őt fogom kérni hogy segítsen, én sem szeretnék rossz "mozdulatokat" betanulni.
A tanácsot pedig nagyon meg fogom fogadni, és mostantól megpróbálom mindenhol oda tenni magamat.Az elszántság megvan,és egyre csak magasabbra szökik, nagyon szeretnék katona lenni.
A következő nyílt napra el fogok menni.
Köszönöm szépen a választ és a tájékoztatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!