Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Szeptembertől az is az új OKJ...

Szeptembertől az is az új OKJ rendszer szerint fog tanulni, aki a szakközépiskolára épülő szakra megy?

Figyelt kérdés
Tehát aki most olyan szakközépiskolába végez amire ráépül az ötödéves OKJ képzés az a régi vagy az új tanterv/rendszer szerint fog tanulni? Mert pl az én szakomon elég sok változás van így elég érdekes lenne az új rendszerbe végigcsinálni az ötödévet...

#OKJ #tanterv #új kerettanterv
2013. ápr. 9. 11:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt még a "nagy emberek" sem tudják hogyan lesz. Az egésznek nincs semmi realitása amit elterveztek, arra megy ki az egész hogy még nehezebb legyen az embereknek boldogulni.

Egyébként úgy tudom, hogy csak az iskolarendszeren kívüli képzéseket fogja érinteni!

2013. ápr. 9. 11:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát remélem :S Amúgy az óraterv táblázatokban tudja valaki mit jelent az ögy?... Van e az elmélet, gy a gyakorlat de ögy az mi a fene?
2013. ápr. 9. 11:55
 3/8 A kérdező kommentje:
Na egy másik leírásba megtaláltam... összefüggő szakmai gyakorlat. De hogy ez mit takar :D
2013. ápr. 9. 12:06
 4/8 anonim ***** válasza:

nappali képzés esetén már megvannak a kerettantervek március vége óta.

Sok szak tűnt el, vagy változott meg kódilag/névileg, de az óraszámok nem befolyásolják igazából a nappali képzéseket.

Azok az esti és levelezős képzésekre vonatkoztak.

Ha nem ez volt a kérdés bocsánat, de nem teljesen értem a kérdésed.

Ellenben ha azt kérdezted más lesz-e az oktatás, akkor az újonnan belépőknek (2013-ban kezdőknek), névváltozás esetén a szakmai oktatás folyamata is változhat nagy valószínűséggel.

2013. ápr. 9. 12:59
 5/8 A kérdező kommentje:
Hat ez az hogy elmeletbe nem újonnan belépő vagyok. Mert ugye en szakkozepbe tanulok, tehat nekunk az alapesetbe ket evig tartando kepzesbol egy ev szet van szorva a negy ev alatt. Ezert tart csak egy evig a szakma letetele. De most elegge megvaltoztattak a tanmenetet, ezert lenne eleg erdekes ha mar mi is az uj rendszerbe raknak le az otodevet. Meg csak a vizsgakrol sincs semmi info, hogy milyen valtozas lesz. Legalabbis meg nem talaltam.
2013. ápr. 10. 08:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is szakközépbe tanulok de ez így butaság amit írsz.

Nem számít ez még belépésnek, csak ha már megvan az érettségi, ezért szakközép. Szakmunkásnál van az, hgoy már tanulod a szakmát, de szakközépnél nem.

Sőt nem is kötelező ott folytatni ahol leraktad az érettségit. Én is vendéglátást tanulok, pedig nem érdekel csak az érettségi.

2013. ápr. 10. 09:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Jó de én ugyanitt akarom folytatni és akárhogy nézzük a tananyagban nem kevés változtatás van, akkor így továbbra is elég érdekes lenne így befejezni.
2013. ápr. 10. 13:36
 8/8 A kérdező kommentje:

Azon tanulók tehát, akik 2012/2013-as tanévben a kilencedik, tizedik, tizenegyedik vagy

tizenkettedik évfolyamot végzik szakközépiskolában, folytathatják a képzésüket a korábbi

szabályok (régi szakképzési törvény, régi OKJ és az ehhez kidolgozott szakmai és

vizsgakövetelmény alapján), ha az ezeken az évfolyamokon szerzett ismereteik beszámításra

kerülnek. Ez azt jelenti, hogy a 2012/2013-as tanévben tizenkettedik évfolyamos tanuló a

2013/14-es tanévben még a régi szabályok szerint iratkozhat be a tizenharmadik (azaz első és

befejező szakképzési) évfolyamra.

Na erre voltam kíváncsi.

2013. ápr. 12. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!