Szeptembertől az is az új OKJ rendszer szerint fog tanulni, aki a szakközépiskolára épülő szakra megy?
Szerintem ezt még a "nagy emberek" sem tudják hogyan lesz. Az egésznek nincs semmi realitása amit elterveztek, arra megy ki az egész hogy még nehezebb legyen az embereknek boldogulni.
Egyébként úgy tudom, hogy csak az iskolarendszeren kívüli képzéseket fogja érinteni!
nappali képzés esetén már megvannak a kerettantervek március vége óta.
Sok szak tűnt el, vagy változott meg kódilag/névileg, de az óraszámok nem befolyásolják igazából a nappali képzéseket.
Azok az esti és levelezős képzésekre vonatkoztak.
Ha nem ez volt a kérdés bocsánat, de nem teljesen értem a kérdésed.
Ellenben ha azt kérdezted más lesz-e az oktatás, akkor az újonnan belépőknek (2013-ban kezdőknek), névváltozás esetén a szakmai oktatás folyamata is változhat nagy valószínűséggel.
Én is szakközépbe tanulok de ez így butaság amit írsz.
Nem számít ez még belépésnek, csak ha már megvan az érettségi, ezért szakközép. Szakmunkásnál van az, hgoy már tanulod a szakmát, de szakközépnél nem.
Sőt nem is kötelező ott folytatni ahol leraktad az érettségit. Én is vendéglátást tanulok, pedig nem érdekel csak az érettségi.
Azon tanulók tehát, akik 2012/2013-as tanévben a kilencedik, tizedik, tizenegyedik vagy
tizenkettedik évfolyamot végzik szakközépiskolában, folytathatják a képzésüket a korábbi
szabályok (régi szakképzési törvény, régi OKJ és az ehhez kidolgozott szakmai és
vizsgakövetelmény alapján), ha az ezeken az évfolyamokon szerzett ismereteik beszámításra
kerülnek. Ez azt jelenti, hogy a 2012/2013-as tanévben tizenkettedik évfolyamos tanuló a
2013/14-es tanévben még a régi szabályok szerint iratkozhat be a tizenharmadik (azaz első és
befejező szakképzési) évfolyamra.
Na erre voltam kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!