Levelező munkarenden jár-e a diákigazolvány?
Levelezőnél nincs BKV kedvezmény, nem váltható diákbérlet.
"...A villamos, trolibusz, földalatti vasút, metró, fogaskerekű vonalain, valamint az elővárosi vasút (HÉV) és az autóbusz Budapest közigazgatási határán belüli vonalszakaszain a diákigazolvánnyal vagy igazolással rendelkező jogosultak kedvezményes bérletet vásárolhatnak az utazási kedvezmények igénybevételéhez." Nos most sem értem, hogy melyik bérletre vagyok jogosult? Mert a Vasúti kedvezményeket írja, hogy:
50 %-os kedvezményű jegy:
Nappali és esti tagozatosok kedvezménye (Bármely viszonylatban, korlátlan számban)
Levelező tagozatosok kedvezménye (A lakóhely és a tanintézet között váltható, korlátlan számban)... De engem nem a vasúti érdekel, hanem csak a bkv.
Légyszi segítsetek, hogy melyikre leszek jogosult ezek közül- [link]
Köszönöm a válaszokat és a segítséget!
"7. K: Levelezős diákkal vehetek-e budapesti diákbérletet?
V: Tájékoztatjuk, hogy kedvezményes tanulóbérlet igénybevételére jogosult a 85/2007. (IV.25.) és a 121/2012. (VI. 26.) Kormányrendelet által meghatározott kedvezmény alapján az oktatási intézmények nappali és esti tanrendben résztvevő tanulója, ha érvényes állandó, vagy ideiglenes diákigazolvánnyal rendelkezik. A helyi közlekedésben a levelező tagozatos tanulók és a távoktatásban résztvevők utazási kedvezményre nem jogosultak."
Ha jól értem nem mennék sokra vele.
Köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!