Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Az emelt magyar mennyire nehéz?

Az emelt magyar mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
Most lettem 11. es és érdekelne, hogy mennyire nehéz a emelt magyar. Miket tanulunk, alapjában mennyire nehéz, mennyire szigorú a követelmény, szóval ilyesmik érdekelnének. És megéri e arra menni s miért
2009. szept. 1. 14:25
 1/4 anonim ***** válasza:

az érettségi? vagy a fakultáció???

Én emeltmagyaros voltam, egy amúgy is magyar tagozatos suliban, szóval kijutott belőle bőven. Én szerettem nagyon. A fakultáció egyébként tanár függő, hogy mennyire nehéz. A miénk nem volt vészes, főleg, hogy azt tanultuk ami érdekelt minket. Viszont szinte minden hétre más regény volt fealadva, tehát ha nem szeretsz olvasni, akkor valószínűleg nem neked való, már ha te tanárodnak is majd a regények lesznek a mániái. Az emeltszintű érettségi már annál nehezebb, azt csak akkor ajánlom, ha mindenképp kell a 40 plusz.

2009. szept. 1. 17:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem érettségizek emelten csak arra jelentkeztem.
2009. szept. 1. 17:14
 3/4 anonim válasza:

Szia!

Én 2007-ben emelt érettségiztem magyarból!

Fakultáción a tanáromtól én nem sokat kaptam így magántanárhoz jártam 12ben ő teljesen a vizsgára készített. Verselemzés esszék írása kemény meló volt de megérte a fáradozást. /nem én voltam az ÁSZ az osztályban de még a kitűnő tanulót is kenterbe vertem a magyar dicséretes 5 érettségimmel/

Az javaslom olvas olvas olvas és így sokkal könnyebb az egész. Nekem így ment!!!

2009. szept. 3. 09:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Eredetileg én is emelt szinten akartam érettségizni magyarból, de lebeszéltek róla. Állítólag nagyon durva lexikális tudás kell hozzá - de mondom, nem tapasztalatból beszélek, magyar tanárokat kérdeztem meg. Mindenesetre ha szereted a magyart, és olvasni is szeretsz, meg persze ha van elég kitartásod és motivációd, szerintem érdemes megpróbálni, sok sikert ^^ Viszont ha csak a pluszpontokért hajtanál, javaslom, hogy valami mást válassz (esetleg egy nyelvet, azt két év alatt bőven fel tudod fejleszteni olyan szintre, hogy ne okozzon gondot az emelt érettségi). Mindenesetre akárhogy is döntesz, sok sikert ^^
2009. szept. 4. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!