Közigazgatási alapvizsga menete?
Valaki segítsen, én ezt már nem értem.
December 1-jén kineveztek köztisztviselőnek. 2 éven belül közigazgatási alapvizsgát kell tennem. Elkezdtem utána olvasgatni neten, hogy milyen információk vannak róla.
Egyik helyen azt írják, hogy írásbeli, szóbeli, felkészítő konzultáció meg minden.
A másik helyen meg, hogy 45perces számítógépes teszt.
Akkor most hogy is van ez?
Hány napos a felkészítő konzultáció?
B.A.Z. megyében szoktak ilyen vizsgát indítani?
Ki mit tud ezzel kapcsolatosan?
A közigazgatási alapvizsga írásbeli vizsgából áll, melynek során a vizsgázónak egy, a számítógép által véletlenszerűen generált feladatsort kell megoldania. Minden egyes vizsgázó más-más feladatsort old meg. A vizsgakérdések a közigazgatási alapvizsga követelményrendszerén alapulnak.
A feladatsor megoldása ellenőrzött körülmények között, számítógépen történik.
A feladatsor megoldására negyvenöt perc áll a vizsgázó rendelkezésre.
A vizsga akkor eredményes, ha azon a vizsgázó a megszerezhető maximális 50 pontból legalább 26 pontot szerzett.
A vizsgázó köteles a vizsga időpontját megelőzően, a vizsga helyszínén, a vizsga megkezdése előtt legalább 45 perccel megjelenni.
A vizsga helyszínén a vizsgázó köteles igazolni személyazonosságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!