A Jobb agyféltekés rajzolás tanfolyam mennyire megbízható? Többi lent.
Igen,tényleg megtanítanak egy másfajta nézés (nem látás) módra, és tényleg megtanulsz másként nézni egy képet, és tényleg le is tudod majd rajzolni.
(Én ugyan nem iratkoztam be tanfolyamra, de megvettem a tankönyvet,elolvastam, és az ajánlott dolgokat is megvettem, majd magamtól (a könyv utasításait követve) megtanultam rajzolni.)
Én egy kis helyi könyvesboltban vettem.Tehát valószínű, hogy lehet kapni könyváruházban is.Ára 3500 Ft volt tavaly ősszel. A címe:
Betty Edwards: Jobb agyféltekés rajzolás
Kiadó: Bioenergetic
Lehet venni hozzá munkafüzetet is.
Téli estékre jó szórakozás a rajztanulás. Sok sikert!
Én voltam kb két éve egy két hétvégés tanfolyamon. 30 ezer forint volt, és nem ért semmit. Persze megfordult már a fejemben, hogy nem is mindenkinek használ ugyanúgy.
Ráadásul már két éve rajzos művészeti suliba járok, és egyre rosszabbak a rajzaim...
Szóval, én nem ajánlom. Rajzolni nem lehet megtanulni egy tanfolyam alatt. Ha el akarsz érni valamit, akkor MINDEN NAP GYAKOROLJ. : ) Csak így jutsz előre. És ha rajzolsz, akkor csak arra koncentrálj. Nem kellenek ide tanfolyamok.
Én kb két éve voltam egy ilyen tanfolyamon. Két hétvégés volt, 30 ezer forintért. És nem ért semmit. Persze megfordult már a fejemben, hogy nem is mindenkinek használ ugyanúgy.
Ráadásul én már második éve rajzos művészeti suliba járok (hetente egy-két (egész) nap csak rajzolunk), és egyre rosszabbak a rajzaim.
Szóval, én tapasztalatból mondom, nem ajánlatos kidobni rá a pénzt. Inkább vegyél egy csomó jó minőségű A3/2 rajzlapot, néhány több bés rajzceruzát, jó radírt, rajztáblát, és uccu neki. Ha el akarsz érni valamit, gyakorolj minden nap. Ha leülsz rajzolni, teljes elméddel csak arra koncentrálj. Nem kellenek ide tanfolyamok. :)
Amit tanácsolhatok: a való világot rajzold, ne képekről másolj. A lényeg valóban azon van, hogy a nézeted, a látásod megváltozzon, hogy a térbelit könnyen át tudd vinni síkra. Sose légy elégedett. Az elégedetlenség visz előre.
Velünk órán kockát, ellipszist, drapériát, gyümölcsöket rajzoltatnak. A kocka alap igazság, azzal megéri foglalkozni, a perspektívák miatt pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!