Fegyveres vagyonőr szeretnék lenni, a tanfolyamon lesz gyakorlati oktatás is?
Ahogy egykori jogtanárom mondta:
Hölgyek-urak! Magyuknak a legjobb esetben is lesz egy másodpercük eldönteni, hogy használják-e a fegyverüket, nekünk jogászoknak, lesz minimum fél évünk vizsgálódni.
A gyakorlat leginkább önvédelemből áll, fegyvervizsgán esetleg kettőt fogsz lőni.
A vagyonőr oktatás 100%ig elméleti jellegű a vizsgának van írásbeli és szóbeli része is, de önvédelmi gyakorlatot itt nem tartanak. A valóságban téged semmi + jogkörrel nem ruház fel az, hogy te biztonsági őr vagy. Birtokviszonyt képviselő személyként járhatsz el a tulajdonos illetve a megbízó rendelkezései alapján. Pl ha a megbízó úgy rendelkezik, hogy az objektumba nem lehet cipővel bemenni a te feladatot ennek a betartatása. Tehát ez ugyanaz mintha én ezt mondanám, hogy a lakásomba senkit nem engedek be aki nem veszi le a cipőjét. Megtehetem mert az én tulajdonom. Te pedig megteheted ugyanezt mert a tulajdonost képviseled tehát önhatalommal rendelkezel.
A fegyvervizsgáról: Általában 3 nap. Kapsz egy kis könyvet a jogszabályokról és a fegyverkezelésről. Azt megtanulod írásbeli és szóbeli vizsgát teszel, majd lősz kettőt a lőtéren és csumi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!