Műkereskedelemhez képzés?
Figyelt kérdés
Milyen képzésre mehetek, ha műkereskedelemmel szeretnék foglalkozni? (pl egy kis galériát) Most még leginkább hobbiszinten érdekel, de szeretnék tanulni, hogy "lelkes amatőr"-ből kicsit profibb legyek. Van ilyen szak valamelyik egyetemen? Vagy elég sokat olvasni, múzeumba járni, hozzáértőkkel beszélgetni stb?2012. okt. 23. 22:33
1/1 tanárnő válasza:
Leginkább a művészettörténet szakot javasolnám az egyetemen, illetve első lépésként OKJ-s szakmaként a műtárgy-bútor-szőnyegbecsüs foglalkozást. Ezt több helyen is képzik, én például a Victoria GEM kft által szervezett 1 éves tanfolyamon végeztem. Itt művészettörténészek, múzeológusok, ötvösök, restaurátorok és műkereskedők oktattak, volt elméleti és gyakorlati órák is. Engem is hobbiszinten érdekel, a szakma mélyebb rétegeiről nem tudok írni neked, de első lépésnek valami ilyesmit javaslok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!