Mi igaz abból, hogy az első OKJ-s képzés ingyen van
mindenki számára?
Figyelt kérdés
Én ezt hallottam, és érdekelne a valóságtartalma. Párom tanulná ki a CNC marós sulit, és ezért lenne fontos(mert nem mindegy hogy 100 ezer vagy ingyen).
22 év alatt vagy ha évvesztes akkor 23 év alatt az első OKJ ingyenes.
2012. szept. 11. 23:09
2/9 anonim válasza:
Erre én is nagyon kíváncsi lennék de szerintem csak annak van ingyen akinek van érettségije és még nem múlt el 22 amikor elkezdi a képzést.legalábbis amit neten találok ingyenes képzést azokhoz mind érettségi kell.
Olyat is találtam amihez elég a 10 osztály de az meg ilyen fodrász vagy valami hasonló képzés szóval nem tudom...
2012. szept. 11. 23:11
3/9 anonim válasza:
Jól mondod előttem szóló, annyival kiegészítve, hogy NAPPALI tagozaton. Estin, levelezőin az első is önerős.
Nem tudom, mi a helyzet konkrétan a CNC-vel, de a szabály azt írja elő, hogy az első OKJ MINDENKINEK (kicsinek, nagynak egyaránt) ingyenes. A különbség annyi, hogy 22 éves korodig (évvesztesek esetében 23) nappali tagozaton kell tanulnod, míg 22-23 felett már estin. Amúgy az a tuti, ha kinézel egy sulit, ahol tanítják a neked tetsző szakmát, és felhívod őket. Van olyan iskola, tudtommal a Vállalkozósuli, aki kiírja az oldalára, hogy náluk nincs lehetőség ingyenes képzésre, de amúgy elvileg mindenkinek jár ingyen az első.
2012. szept. 11. 23:42
6/9 anonim válasza:
Szia!
Tegnap én is felhívtam jó pár tanfolyamot ami "ingyenes" !!
Nem ingyenes!!! tévedés! Azt mondta nekem a hölgy akivel beszéltem h mivel alapítványos így 1 év: 40 eft (2éves a suli vagy 1.5 éves) és a végén a záró vizsga 50 e ft.
Én is folyamatosan nézem a lehetőségeket...nekem is első okj-s tanfolyamom lenne. Elmúltam 22-23 éves..
25 éves vagyok.6 éve érettségiztem.
2012. szept. 19. 08:56
7/9 Adrienn66 válasza:
Ez így nem igaz.Az első szakma 22 év alatt,ingyenes azaz az állam támogatja,ugyanúgy esti,levelező és nappali tagozaton is!
2012. szept. 25. 14:41
8/9 paslidamo válasza:
"Az első szakma 22 év alatt,ingyenes azaz az állam támogatja,ugyanúgy esti,levelező és nappali tagozaton is!"
Szia.
Ezt honnan tudod biztosan.Engem is érdekelne.20 éves vagyok és csak estin van lehetőségem tanulni.
Köszi.
2013. jan. 29. 19:23
9/9 anonim válasza:
Nem ingyenes csak nappalin, ne okoskodjunk. 3 képzőközpontban is voltam, és fizetnem kellett mert levelezőst választottam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!