Fél éves OKJ-s képzések? (europass)
Nem értek veled teljesen egyet, hogy nem ér semmit. Részben igazad van, részben meg nem.
Itthon nem ér semmit.
Azt kell tudni rólam hogy érettségi után dolgozni mentem egy öntözéstechnikai céghez, amit tönkretett a válság. A magyar adórendszer... Most itt állok 20 évesen szakma és diploma nélkül. Az angolom jó, ezért elhatároztam hogy kimegyek szerencsét próbálni Angliába. Nagyon kilátástalan itthon minden, de nem ment el teljesen az eszem, nem fogok fejjel rohanni a falnak. Kapcsolatok útján autómosóba mennék amíg talpra nem állok és csinálom amit kitanultam a cégemnél. Ettől függetlenül a biztonságérzet miatt lerakok egy gyors szakmát hogy legyen róla papírom meg pici tudásom, hogy ne dőljön minden ha lőttek az autómosós munkának. (ami mellesleg megfizeti a minimálbért 21 éves kortól, és ha megtanult nélkülözni az ember Magyarországon nagy gond nem lehet)
A szakma letétele közben is a nyelv csiszolása lesz a legfontosabb.
Tisztelt 2. válaszoló. Kint nem jobb a helyzet, csak kevésbé rosszabb. Ugyanúgy mókuskerékben leszel, csak mellette nem halsz éhen.
Azért itt szeretnék tanulni, mert ott minden képzés sokkal drágább, amellett elfogadják ha lesz europass bizonyítványom. Az utóbbi években jóval könnyebb az Európai Unión belül munkát vállalni. Hála Brüsszelnek.
Gyógyszerkiadó szakasszisztens (OKJ: 52 720 01 0001 54 04)
Ingatlanközvetítő+Társasházkezelő tanfolyam (OKJ: 52 341 03 0000 00 00 és OKJ: 52 814 01 0000 00 00)
IT Biztonság technikus (OKJ 54 481 03 0010 54 03 )
Ügyintéző titkár képzés (OKJ szám: 54 346 01 0010 54 03)
BETEGKÍSÉRŐ KÉPZÉS (OKJ szám : 52 723 01 0100 33 01)
"ott külföldön egy számít csak, hogy meg tudod-e csinálni. Bátyám szakács kint, tőle nem is kértek papírt, és nyelvvizsgája sincs."
- Akkor mindek neked OKJ-s képzés? Olvass el egy könyvet, aztán modn azt, hogy értesz hozzá, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!