Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Szeretnék jogosítványt 125...

Szeretnék jogosítványt 125 ccm ig és azal lehet 2 szeméyelyel közlekedni? és a jogositvány menyibe kerülne? és biztosit motort ahol le szeretnék vizsgázni? és külföldre ki mehetek vele? 15/F

Figyelt kérdés

köszönöm a válaszokat és bocs ha valamit rosszul írtam le

vagy rosszul fogalmaztam

2012. júl. 15. 11:03
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Lehet két személyt szállítani azon a 125 ccm-es motoron, amin ki van alakítva 2. személy számára ülés.

Motorjogsi: [link] (Biztosít motort)

A külföldre menés szabályozását nem tudom, de hátha a google kidob valamit.

Üdv,

Steve10

2012. júl. 18. 07:26
 2/3 anonim válasza:
külföldön vezetésre az a szabály, h a 18. életévet be kell tölteni. utána mehetsz, bármennyi ideje van jogsid
2012. júl. 18. 10:45
 3/3 waland válasza:
Ha elmúltál 15 és fél éves, akkor elkezdheted az A1-et, viszont a jogosítványt csak 16 évesen kapod meg, utast csak 2 év után vihetsz (függetlenül attól, milyen motorod lesz), külföldre pedig csak 18 év felett mehetsz. Az iskolák általában adnak motort, bár többnyire csak váltósat, mert úgy később mindegy, hogy milyen motorod lesz, ha automatával vizsgázol, akkor csak automatát vezethetsz. Az ára olyan 100-130 ezer közt mozog, nagy a szórás iskolánként.
2012. júl. 18. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!