Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Szolfézson mit tanítanak?

Szolfézson mit tanítanak?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 29. 18:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Kottát olvasni, szolmizálni, ábécés hangokat. Később énekeltek egy csomót, elmélyítitek a kottaismereteteket. Megtanuljátok a különböző stílusokat, jellegzetességeiket, megtanultok hallás után dallamot írni, fejlesztitek a memóriátokat, hogy minél hosszabb dallamokat tudjatok megjegyezni.

Ha továbbmész, megtanultok ízlésesen előadni dalokat úgy, hogy közben kíséritek magatokat, megtanulsz egy fél tucat kulcsban olvasni, jobban elmerültök a különféle stílusokban. Általában tanítanak egy kis partitúraolvasást és vezénylést is, de ez már nagyon konzis anyag :)

2012. ápr. 29. 18:24
 2/9 anonim ***** válasza:

amit az első mond :) kottát olvasni és írni kb :D

én kváááára utáltam- és 5 évig jártam xD

+2 év zeneirodalom amin aludtam :D kötelző volt a hangszer mellett járni szolfézsra,,, a zongorát imádom de a szolfézst uugy utáltam. egyszer kiabáltam a kornél bá-val (egyik oktató) hogy én miért kapok évvégére 4est szolfézsból amikor én vagyok az egyik legjobb zongorás az egész iskolában?? ..szerintem innen ered az utálat :)

2012. ápr. 29. 20:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Mi (vagyis én nem mert beszélgetni szoktam meg bámulni xD) hangközöket, hármashangzatokat tanulunk és minden órán játszik nekünk a zongorán a tanárnő és fel kell ismerni, meg szoktunk dalokat tanulni, először szolmizálva aztán szöveggel is.
2012. máj. 1. 07:53
 4/9 anonim válasza:
Kotta ismeretet
2012. máj. 1. 16:36
 5/9 anonim válasza:
Én járok... leginkább azt amit énekórán csak sokkal gyorsabb a tanmenet /nem vok stréber/
2012. máj. 5. 20:54
 6/9 anonim válasza:
Szopni!DDDDDDDDDD
2012. máj. 6. 13:46
 7/9 anonim ***** válasza:
te állat :D :D
2012. máj. 6. 16:42
 8/9 anonim válasza:
nagyon-nagyon sok mindent. Iskolába semmiből nem haladunk ilyen gyorsan. Mondjuk én bírom a tempót, és nekem mennek a dolgok, csak van pár szolfézstársam, akiken látszik, hogy ez nekik túl gyors... nem csodálom!! Am amit énekórán tanulunk, azt tanuljuk, csak sokkal többet, és sokkal jobban számonkérnek. Nekem nemsokára alapvizygám lesz, de nagyon kemény feladattípusok, meg minden nagyon sok és nehéz. Amúgy az osztályzás is szigorú, mert legalább 3-asra tudni kell az anyagot, és csak úgy engednek át...:// Ez annyira nem feeeer!! és muszáj járnom zongorára is, és amellett erre a hadd ne mondjam milyen szolfézsra is...:((
2012. máj. 13. 18:51
 9/9 anonim válasza:
Oboázni
2012. aug. 20. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!