Érdemes bartender/mixer képzést vagy tanfolyamot elvégezni? Részletek lent.
Szia!
Négy éve 17 évesen végeztem el. Hálistennek lett melóm de ezt inább annak tudtam be, hogy lány vagyok.
A bartendert és a mixert manapság egylapon emlegetik.
Azt javasolnám Neked, ha külföldön akarsz dolgozni érdemes elvégezned, hogy legyen egy papírod. Ha Magyarországon, annyira nem, mert a legtöbb helyre szakképzett pincért keresnek (2 éves).
És ajánlanám neked a mojito mixerképzését. Legjobb haverom a Bolsosat csinálta. A Mojito gyakorlatorientáltabb (többet tudtunk inni):D és nagyon rugalmasak! Hamarabb lezavarták párunknak akik jelentkeztünk a tanfolyamot, hogy tudjunk mennio a dolgunkra, külföldre, pestre stb.
A Haladó tanfolyam szerintem felesleges. Sokkal érdemesebb ha az árából, ha veszel magadnak pár shakert, szirupot meg kiegészítőket és elkezded otthon gyakorolni. A koktélrecepteket megtalálod úgyis bárhol, kitalálhatsz sajátokat is, de úgyis mindenki máshogy csinálja, kivéve azt a pár nemzetközileg meghatározott koktél szabványt.
Szerintem az lenne a legjobb ha elvégeznéd a kezdőt, aztán meg magadnak gyakorolgatnál. Ez azért is hasznos, mert egy haladó tanfolyamon már nagyon újat nem hiszem hogy tudnak mondani, és legalább a haverokat is meglepheted 1-2 koktéllal.
Az elhelyezkedéssel kapcsolatban nem írtad, hogy külföld vagy Magyarországra gondolsz. Mindenesetre érdemesebb elhelyezkedni, mint mégegy tanfolyást megcsinálni mert a legtöbb helyen nem nézik h "haladó" vagy "kezdő" bártender vagy. (Ezt feltüntetik egyáltalán a papírban amit kapsz róla???)
Magyarországon tőlem legtöbbször pénztárgép ismeretet kértek, ha ezt kérdeznék Tőled, mindig mondd hogy tudsz mindent, úgyis mindegyik típus más és meg kell mutatniuk:D
Legjobb haverom meg egyszerűen elvégezte a tanfolyamot, kiment Angliába annyi lovéval, hogy kb. másfél hónapra volt pénze albérletre, de már az első hónapban felvettél mixerként, utána keresett olyat ami jobban fizet és él azóta mint hal a vízben. Ha határozott vagy Neked is simán menni fog!:)
Annyira tapasztalt sajnos nem vagyok, mint szeretném.:D Pár hónapja hanyagolom a dolgokat, mert egyetemre is járok mellette, de nyáron mindenféleképpen megyek Balatonra.
Ha hajóra szeretnél menni, oda először csak kisegítőnek vagy poharazónak fognak felvenni. A mixerektől általában elvárnak 3-5 év tapasztalatot. De a kezdő állás is megéri mind anyagilag, mind a fejlődés szempontjából. Mikor fogod elkezdeni a tanfolyamot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!