TÁMOP-os tanfolyamokon miből áll a felvételi teszt?
Én voltam,és egy IQ teszt sokrétű.Van olyan,hogy megadnak 3 absztrakt ábrát és a 4. et négy alternatívából kell kiválasztanod,hogy szerinted melyik illik a sorba.(ilyenből 20-30 minden IQ-tesztben van)
Aztán van egy lexikális ismereteket visszakérdező része,kb. ilyen kérdésekkel :
Mikor halt meg Kopernikusz?
Ki volt Galilei? és akkor esetleg megadnak négy alternatívát,válaszd ki.
Akkor számos feladat is szokott lenni.Igazándiból azért vagyok meglőve,mert nem tudom,mi köze annak,hogy ezeket a feladatokat meg tudod-e oldani helyesen,ahhoz,hogy megfelelsz-e egy vegyi eladónak mondjuk egy illatszer-szaküzletben.
Van egy olyan érzésem,hogy a te esetedben a logika,matematika,mennyiségek részére fognak jobban rámenni,mivel minden ilyen vegyiárú üzletben vegyszerek vannak,és azoknak a mennyiségi arányaival(milyen komponensek,alkotóelemek,összetevők vannak bennük,és milyen százalékos arányban) kell tisztában lenned,nem azzal,hogy ki volt Galilei,vagy Boyle vagy éppen Kopernikusz.
Az én IQ-mat kötelező jelleggel különféle hivatalos dokumentumokhoz amúgy eddig vagy 10x mérték,de egy ilyen vegyiárú és élelmiszerboltban mi kell,azt passzolom.Szerintem még abból készülj fel,hogy mit lehet együtt tárolni mivel,és mit mivel nem.Pl. nem tárolhatod ott a hypo-t,ahol a kenyér van,és nem tárolhatod ott a parfümöket sem,ahol a hypo van,mert kémiai reakcióba léphetnek egymással,ha véletlenül leszakad a polc és a két anyag "találkozik" egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!