Villámolvasásról hallot már valaki? Működhet? 1mp alatt egy oldal?
A villámolvasás elsősorban a megfelelő információ megkeresésére szolgál, hogy ne pazarold az időt egy teljes könyv elolvasására, amikor csak adott infó kell. Pl. törikönyvből, vagy nyelvből adott nyelvtani anyag.
A lap közepére figyelsz ilyenkor, és a két szem egymástól "függetlenül" (persze, ilyen nincs, de nem tudom jobban megfogalmazni) nézi a középpontól kifele lévő dolgokat. Kvázi scanneled az oldalakat. 1mp az túlzás, de mondjuk 3-4 az teljesen reális. Érdemes megtanulni, nekem sokat segített egyetem alatt.
Én nemrég hallottam a módszerről, de korábban, míg egyetemista voltam, mindig azt csináltam, hogy a könyvben gyorsan végignéztem a szöveget soronként (5-6 sor/másodperc) és tényleg feltűnt közben, ha valami hasznos infót találtam, amit akkor elolvastam rendesen), a többinek meg csak a lényegét fogtam fel.
Én esélyesnek látom, hogy működik a villámolvasás, meg is szeretném tanulni.
halkan jegyzem meg, hogy letölthető a könyv.
Hát hogyne az zsenik még hozzá autista-zsenik.
Nem csupán olvassák de meg is jegyzik azt.
ja...énh igy olvastam a háboru és békét...az oroszrol szol:D
amugymeg ez arra jo h kiszűrd a lényeget a hobbiolvasdáshoz értsd egy bestseller könyv elolvasásához felesleges amit azért olvasol h elteljen az idő és szorakoztasd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!