Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Ha nem végeztem el, csak a 8...

Ha nem végeztem el, csak a 8 osztályt de szeretnék tanfolyamon részt venni képzőcégnél, akkor az állam támogat ebben vagy kifizeti nekem?

Figyelt kérdés

18/L

Úgy tudom az első szakmát mindenkinek állja az állam 22 éves koráig, de javítsatok ki ha nem így van. Munkanélküli által sajnos nem tehetem le, mert oda 10 osztályt kérnek mindegyik szakmához alapfeltételként. ( Nem kérek olyan választ hogy menny el akkor tedd le még azt a két osztályt nappalin mert, 15 éves koromban sajnos elhunyt a nővérem és a kisgyerekét azóta én nevelem mert az apukája sem vállalta.. szóval nehéz helyzetben vagyok..)

Előre is köszönöm a pozitív hozzászólásokat!

2012. jan. 10. 08:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Vannak bizonyos szakmák, amikhez csak a 8 osztály a feltétel.

Itt tudsz keresni úgy, hogy beállítod a szakmacsoportot, ami érdekel, és azt, hogy Középszintű (8. évfolyam után), és kidobja, h milyen lehetőségeid vannak.

Viszont azt jó, ha tudod, hogy az állam valóban támogatja az első szakmát, de kevés kivétellel ez általában a nappali tagozatos tanulói jogviszonnyal jár. Márpedig ha dolgozol, valószínűleg ez nálad kivitelezhetetlen. (Egyébként a 9-10. osztály is el lehet végezni estin).

De azért nézz körül a lehetőségek között, hátha levelezőn/ estin is találsz támogatott képzést vhol.

2012. jan. 10. 08:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Bocsi, a link kimaradt: [link]
2012. jan. 10. 08:26
 3/3 anonim ***** válasza:

az a baj hogy én is úgy tudtam hogy az állam állja az első szakmát de nekem azt mondták csak akkor ha van érettségim...

én most levelezős gimibe.19/F

2012. jan. 10. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!