Hogyan tudnám befejezni a 8 általánost? Aztán szakmát szerezni?
Sziasztok . még 14-15 évesen befejeztem a sulit 7 általánosom van . És meg bántam . Valahogy beszeretném potolni és szakmát szerezni . Mert igy szakma nélkül nagyon nehéz munkába űlni . Valaki tud olyan sulit pest megyében , cegléden , kecskemét vagy körülötte lévő városokban vagy jász berényben ilyen sulit ?
Köszönöm előre is a normális válaszokat
Régen volt esti iskola keretében általános iskolai oktatás, de úgy tudom már nincs ilyen, mert nem volt igény rá. Azt hiszem magántanulőként elvégezheted a nyolcadikat, aztán kereshetsz szakmát.
Ha más nincs valami OKJ-s képzésen vehetsz részt, bár a legtöbbjük fizetős.
Keresd meg a legközelebbi iskolát és iratkozz be magántanulóként, akár oda is mehetsz ahonnét kimaradtál, legalább már ismeritek egymást. Megkapod az anyagot és a tankönyveket, aztán csak a záróvizsgákra kell bejárni.
"dolgozók általános iskolája"-erre keress, vagy "általános iskola felnőtteknek".
Akár a Google-ban, akár az Oktatasi Minisztériumban, akér a lakhelyeden kérdezz meg bármilyen hivatalt, pl. az önkormányzatot!
ezek alapján biztosan fél óra alatt meglesz a leendő sulid!:)
Örömteli tanulást kívánok Neked!
"Ha más nincs valami OKJ-s képzésen vehetsz részt"
Kedves Válaszoló, az OKJ-s képzések feltétele az érettségi.
"Kedves Válaszoló, az OKJ-s képzések feltétele az érettségi."
Nem minden képzés feltétele az érettségi! Viszont tovább megyek: van olyan OKJ-s képzés, amihez már főiskolai végzettség kell!
Az OKJ az Országos Képzési Jegyzék rövidítése, nem valami csoda dolog!
:)
Ja, a fiam is épp egy OKJ-s képzésen vesz részt, 8 általánossal: számítógépes ügyintézői vizsgát szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!