Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mi szükséges ahhoz, hogy...

Mi szükséges ahhoz, hogy valaki profi természetfotós legyen? Tanítják ezt valamilyen iskolában/tanfolyamon? A fölszerelést nekem kell állnom vagy az oktatás időtartamára adnak?

Figyelt kérdés
2009. máj. 8. 22:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
természetesen vannak fotóiskolák, néhány helyen lehet, hogy kapsz is kipróbálásra felszerelést, de neked kell megvenned, és van olyan dolog, amit nem lehet megtanulni, hanem tapasztalni kell. Menj el tanfolyamra, olvass könyveket, szerezz be felszerelést ( még nem kell annyira profi ) , és kérdezz gyakorlottabbaktól.
2009. máj. 9. 00:00
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

A "nem olyan komoly fölszerelés" alatt értsek mondjuk egy bridge kategóriájú gépet, amin sok manuális lehetőség van, vagy inkább egy alap dslr-t?

Az iskola esetében fényképész szakközépre gondoltál vagy van valami speciális azoknak, akik "magasabbra" tekintenek?

2009. máj. 9. 00:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Képzőművészeti Egyetem.
2009. máj. 9. 07:04
 4/8 anonim ***** válasza:

én előző

Intermédia művész szak - fotó, videó képzés

2009. máj. 9. 07:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Vannak fotóssulik, de ha nincs ez benned "belülről", akkor gyűjtögetheted a papírokat, nem leszel profi soha, ez az illető vérében van avagy nincs. Én ismerek olyat akinek van pár menő fotóssuliból papírja, és mégis teljesen idióta az illető a fotózáshoz, meg ismerek az ellentettjéből is srácot, akinek semmilyen fotós-végzettsége nincs elvileg, mégis mondhatni, kapkodnak utána, annyira talán született tehetesége van hozzá, azt hiszem, nevezhetem így.

Szóval te érzed ...

2009. máj. 9. 07:56
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Mióta az eszem tudom, fényképezni akarok. Csak nemrég tudtam meg, hogy a nagyapám amatőr fotóművész volt, díja(ka)t is nyert, és akadt még pár más művész is a család azon ágán. Ígéretes vérvonal. :)

A minőségi természetfotózásból meg lehet élni Magyarországon? Milyenek a külföldi esélyek? (A "minőségi" jelzőt nem nagyképűségből használtam, hanem abban a reményben, hogy képes leszek rá.)

2009. máj. 9. 08:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Meg lehet élni, de ahhoz a legjobbnak kell lenned. ( lsd Máté Bence ) Szerintem kezdésnek egy bridge is jó, de azzal nem fogsz minőségi madárfotókat csinálni, az biztos.
2009. máj. 9. 12:57
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Leginkább a makrózás érdekel (1 cm-ről leginkább, minél apróbb, annál érdekesebb számomra) és a tájképek. Erre megfelel a bridge (kezdésnek)?

2009. máj. 9. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!