Az angoltanárom azt a házit adta hogy, írjam le hogy mi történt velem a hévégén, múlt időben?
Ahogy írták, mind a 3 igeidőt használhatod, természetesen attól függ, hogy mit akarsz kifejezni.
Egy kis segítség (vagy ismétlés)
Sztorizgatás, egymás utáni cselekvések: past simple
Pl. Felkeltem, felöltöztem, megmostam a fogamat, bementem a konyhába, aztán megreggeliztem stb... > I woke up, I put on my clothes, I washed my teeth, I went to the kitchen, and then I had my breakfast etc.
A cselekvés folyamatosságát, vagy két egymás mellett történt múltbeli cselekvés: past continous
Pl. Miközben anya főzte az ebédet, apa újságot olvasott. > As mum was cooking lunch, dad was reading the newspaper.
Hirtelen visszaugrasz egy előzőleg megtörtént cselekvésre, vagy azt akarod kifejezni, hogy az egyik cselekvés hamarabb történt mint a másik: past perfect
Pl. Miközben az ebédet ettem, eszembe jutott, hogy nem csináltam meg a házi feladatomat angol órára. > When I was having lunch, it came to my mind that I hadn't done my homework for the English lesson.
Utolsó mondatban, már mindhárom igeidő egyszerre van jelen, de szerintem egyértelmű mi miért. :)
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!