Hogyan fejleszthetném a kommunikációs képességem?
Sziasztok! tudnátok nekem ötleteket adni? 20 éves vagyok és lány.
Előre is köszönöm, aki tud ötletet adni!
Szoktam otthon egyedül hangosan és lassan beszélni ami épp az eszembe jut, és figyelek arra, hogy minél szebben formáljam a szavakat, na harapjak el egyetlen betűt se. Ha nincs ötleted, az is jó, ha hangosan olvasol újságot.
A szép magyar kiejtés kellemes. Ha szépen beszélsz, az emberek is szívesebben beszélgetnek majd veled, ami a karrieredre pozitívan hathat.
Válassz egy témát, készíts vázlatot, és HANGOSAN beszélj a témáról! Színészek, pedagógusok gyakorolják a folyamatos beszédet,ha nincs közönségük is, ilyenkor hallják a hangszínüket, a beszédgyorsaságot, folyamatosságot. Akkor tusz gördülékenyen kommunikálni, ha van témád, van mondanivalód,rendszerezted a beszéd vázlatát, fonalát,folyamatos a beszéded.
Ha csak egyszerűen beszélgetni akarsz, akkor amíg a társad beszél, ne magaddal törődj, hogy közben fogalmazod a te mondandódat, hanem figyeld, s amikor abbahagyja, akkor mondd, ahogy reagálni akarsz rá!
Köszönöm szépen a gyors válaszokat, jó ötleteket adtatok:)
Ment a zöld kéz mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!