Hogy lehet az hogy egyes szakmákat rövidebb idő alatt lehet megtanulni bizonyos helyeken? (pl.2 év helyett 1 éves okj-s képzés) Nincs erre oktatási tanterv?
Akinek már van egy szakmája az bizonyos tárgyakat be tud számítani ezáltal csökken az évek száma.
Ez mindenhol így van.
Régebben úgy volt, hogy az OKJ első évének tananyagát a szakközép 11. és 12. osztályában adták le a szakmai tárgyakkal/gyakorlatokkal, aztán aki maradt technikusin, annak csak 1 év volt az OKJ. Azt hiszem, ez 2007-ben szűnt meg.
Most már el kell fogadtatni a tárgyakat, ahogy az első írja, akkor rövidül a képzés időtartama.
Én úgy vettem észre, hogy....
Vannak az államilag támogatott képzések: nappali és esti, valamint van az önköltséges változat....
Az államilag támogatott rendszerben 2 év a képzés, az önköltségesnél 1 év. Hogy miért? Nem tudom, csak sejtem, hogy a képző intézmény állambácsitól két évnyi fejpénzt szed be. Aki meg saját pénzből fizeti, annak meg segítenek azzal, hogy 1 év alatt megvan a szakmája és nem kell 2 évig "roskadni", talán intenzívebben tanulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!