Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Robot készitést lehet tanulni?

Robot készitést lehet tanulni?

Figyelt kérdés
Egyre több hír szól arról, hogy emberre hasinlító, már-már humán robotokat készítettek itt-ott (Japán élenjáró ebben). Ez külön szakma/szakág? Lehet ezt tanulni valahol? Nyilván multidiszciplináris terület, de ahhoz hogy valaki akárcsak felületesen is átlássa ezeknek a készitését (tele van hidraulikus /vagy nem/ részekkel meg apró motorokkal, stb), milyen végzettség/képesítés szükséges? Az rendben van, hogy müszaki, de azon belül van sok terület.
2011. máj. 2. 16:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Valamelyik informatikus (mérnökinfó talán?) szakirányán van ilyesmi, legalábbis egyszer pont ezt hozták fel példának egy nyílt napon.
2011. máj. 2. 19:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, hasonlóra gondolok én is. Nyílt napon beszéltek nektek erről? Egyúttal várom mérnökinfósok véleményét is :)
2011. máj. 2. 22:31
 3/6 ekeke ***** válasza:

MIt nevezel robotnak????????

Az a mechanikus szerkezet mechanikai műszerészet. Az elektronikus része elektronikai műszerész szakma. A hidraulikához jó hidraulika szakmérnöknek lenni, a pneumatikához meg annak.

Amúgy meg mesterséges intelligencia még alig létezik, már ha az én robotfelfogásomat tekintjük, inkább azt kéne fejleszteni. Most már talán elég nagy a kisfogyasztású gépek számítókapacitása, hogy emberi léptékű méretben valami "intelligenset" létrehozhassunk.

2011. máj. 9. 21:52
 4/6 A kérdező kommentje:

Talán jogos a kérdésed, de lehet, hogy kevésbé volt sikeres számodra a "kifejtésem" értelmezése. Azért abból lehet következtetni arra, mit nevezek annak. :)

Robot szempontjából arra gondolok, aminek megépítésénél a bionika komoly szerepet játszik, ami emberszerű. Nem feltétlenül mesterséges intelligencia, sőt.

Ha feltalálnám a spanyol viaszt, azaz a mesterséges intelligenciát, az akár egy doboz alakú mozgásképtelen számítógépben is lehetne, ellenben számomra az nem robot. Vonatkoztassunk el ettől, inkább a mozgásra/kinézetre gondoltam.

2011. máj. 9. 23:00
 5/6 anonim válasza:

Kedves Kérdező

Én mérnök informatikusként végeztem tavaly, szoftvertehcnológia, robotika szakirányon, így nagyjából tudom, hogy hol tart a robotika, és itt Magyarországon mit lehet csinálni. De ne hidd azt, hogy a robotika azt jelenti, hogy "humanoid" robotokat készítenek, mint Japánban. Azok többszáz ember több éves munkái. Ha ilyennel szeretnél foglalkozni, akkor valószínű csak egy kis területével fogsz, pl láb,kéz megépítése, mozgás minták programozása, egyensúly megőrzése ... stb. Ha több minden érdekel, írj privát levelet, és válaszolok a kérdéseidre.

HunPaladin

2011. máj. 12. 18:43
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, gondoltam, hogy nem egy ember rak össze egy ilyet. Ezért is írtam, hogy nyilván multidiszciplináris terület, ki ezzel, ki azzal foglalkozik :)

Írok neked és köszönöm!

2011. máj. 12. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!