Fegyveres biztonsági őr képzésen vett innen valaki részt?
Bortonor szeretnek lenni es ehhez majd el kell vegezni a rendorseg altal a fegyveres biztonsagi or kepzest. Elmondtak mi lesz stb, de erdekelnenek tapasztalatok ha van valakinek kerem irja le, koszonom
25L
Dehogy ugyanaz az FBŐ meg a vagyonőr, meg a börtönőr.
Én vagyonőr vagyok, kombinált fegyverismereti vizsgával, és kész, semmi közöm az FBŐ-khöz.
Az FBŐ más!!! Az FBŐ a rendőrségen/BV intézetben, stb. MUNKAVÁLLALÒ. Hasonló EGYENRUHÁT kapsz, mint a hivatásosok(vagyonőrként FORMARUHÁD van). Más a szerződésed is. Az egy közalkalmazotti viszony! A vagyonőr viszont CSAK magán szektorban folytathat munkát!
Más az egészségügyi vizsgálat is. Vagyonőrként csak rányomják, hogy ,,alkalmas", FBŐ-ként meg is vizsgálnak, meg van pszichológia is a fegyver miatt.
FBŐA-ként van jelvényed is, VAGYONŐRKÉNT NEM LEHET!
És most jöjjön, hogy mi az, hogy börtönőr: A börtönőr a BV-nél HIVATÁSOS állományú! Neki is egyenruhája van, és az állam a munkáltatója.
FBŐ-ként ledobnak a portára, és fogadod az embereket, eligazítást adsz, stb. Csak ezt rendszerint rendőrségi portán, vagy hasonló helyeken végzed(esetleg a MÁV-nál lehetsz még pl őrkocsin).
Börtönőrként viszont nem a portán leszel, hanem a rabokkal kell foglalkoznod. Ott az egészségügyi alkalmassági teljesen megegyezik a rendőri alkalmasságival, ráadásul ott fizikai alkalmassági is van(FBŐ-ként nincs), meg van pszichológiai vizsgálat is.
Mind a három szakma három teljesen más vizsga.
Én jelentkeztem egy FBŐ melóra fegyverismeretivel, meg vagyonőrivel, de mondták hogy újra kéne csinálnom az egészet, mert ez teljesen más vizsga, és nem fogadják el a fegyvervizsgámat sem. Viszont tudom, hogy BV szokott indítani ingyenes FBŐ tanfolyamot...Na, azzal még nem leszel börtönőr, csak fegyveres biztonsági őr, aki a portán rohad. Ha a rabokkal akarsz foglalkozni, akkor neked börtönőr tanfolyam kell. Ha van a BV-nél toborzás, akkor neked arra kell jelentkezned(bár lehet most már nem börtönőr, hanem kitaláltak neki valami hülyébb megnevezést, de az 100%, hogy az nem az FBŐ, mert az teljesen más).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!