Munkaügyi hivatal által regisztrált álláskeresők részére indított ingyenes tanfolyami oktatás esetében mennyi lehet a tanfolyam alatti juttatás összege annak, aki vállalja a képzésben való részvételt?
Figyelt kérdés
nov. 13. 11:34
1/10 anonim válasza:
Van egyáltalán? Amikor engem akartak küldeni (2014 környéke) a juttatás az volt, hogy mehetek lol
2/10 anonim válasza:
Ami jelenleg megy, énis jelentkeztem.
1hónapos, 230-240ezer ft.
Gyerekkedvezménnyel több sokkal
3/10 anonim válasza:
Akik jelentkeztek ezekre a lehetőségekre volt már szakmátok előtte?
4/10 anonim válasza:
Igen, én már másodjára vagyok ilyen tanfolyamon. Középiskolából viszont nem volt szakmám. Szóval azért engedtek nekem még egyet mert két szakma jár ingyen és ez is bele számít. Szerintem legalábbis. Amúgy 180 ezret kapok tisztán.
5/10 anonim válasza:
180 volt az eddigi minimálbér
Pont most emelkedett a minimálbér nekünk is mondták
Így többnek kell legyen.
(Ha 25alatti vagy, vagy adomentes?)
7/10 anonim válasza:
De nekünk azt mondták ez ránk nem vonatkozik most. Nem vagyok adómentes. Azért kapok nettó 180 at mert amikor megkezdtem a tanfolyamot akkor pont volt pénz kaptak. És így lettünk be iskolazva. De most azóta változott nem biztos hogy minden képzésen oda adja a minimálbért. Van ahol csak 100 ezret ad. Sajnos változó.
8/10 anonim válasza:
En a munkaugyibol beszeltem a csajszival aki ezt intezi.
Aztmondtak a minimalbert kotelezoek oda adni.
9/10 anonim válasza:
Ez a tanfolyam milyen? Rendes szakmának minősül? Én most dolgozok de megelegeltem a munkahelyem, úgy tervezem hogy idén még nyüglődök aztán elvégeznék egy ilyen tanfolyamot, szakmám nincs.
10/10 anonim válasza:
Annak minősül. Felnőttképzés minden esetben szakmunkás bizonyítványt ad. Amire szakmunkás bér is jár. Lehet fizetősre is menni, meg lehet így is. Hivatalosan el van ismerve szakmunkásnak, de aki középiskolában szerzi meg az nyilván előnyben van a munkahelyeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!