Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Hogy hívják azt a félhangot,...

Hogy hívják azt a félhangot, amely a B alatt van?

Figyelt kérdés
A Duolingon tanulok zenét, kottát olvasni, meg a zongorázás alapjait, és angolul B flat, de szerintem magyarul biztosan nem lapos B a neve, haha - hanem? Bisz? Vagy az -isz végződés fölfelé fél? Nem emlékszem már, hogy mit tanultam száz éve az általános iskolában, akkor tanultam utoljára zenét...

tegnapelőtt 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ami angolul B, az magyarul H.

Abi angolul B flat, azt hívjuk magyarul B-nek.

tegnapelőtt 21:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Ebben mennyire vagy biztos, kérdező?

Mert a Duolingo zongorán van B billentyű is, az fehér, tehát teljes hang, azt mondod, hogy az a mi H hangunk...? Eskü nappal majd letesztelem furulyával, hogy igazat mondasz-e...

A fekete billentyűs fél hang meg az, amit mi B-nek hívunk magyarul...?

Tök fura...

Miért ilyen bonyolult?

tegnapelőtt 21:24
 3/7 A kérdező kommentje:
A B és a H nem két külön hang magyarul is...? Mármint a furulyán az, de szerintem van még egy hang, nekem gyanús ez, hogy ez nem lehet ilyen egyszerűen ennyire bonyolult...
tegnapelőtt 21:26
 4/7 anonim ***** válasza:
A (magyarban használt jelek esetén a) B és a H egy speciális eset, ugyanis ott a B# nem "bisz" lesz, hanem H, illetve a Hb nem "hesz" lesz, hanem simán B.
tegnapelőtt 21:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Illetve te nem is ezt kérdezted, kicsit félreértettem.

Ha a hangsorod úgy néz ki, hogy C D E F G A B, akkor teljesen jó az, amit #1 írt. Nem tudom, hogy az angolban van-e az "-isz/-esz"-hez hasonló végződésű megnevezésük, én mindenhol sharp-nak és flat-nek hallottam, hogy mondták.

tegnapelőtt 21:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Jót ír az egyes. Az angol B a magyar H. Nem komplikált ha nem 2 nyelven kezded el tanulni, mert országonként eltérő lehet a neve.

Ami az A és a H hang között szerepel az vagy az Ász vagy a B. (Ugyanaz a hang csak 2 neve van. Ha megnézed a zongora billentyűzetét az A felett és a H alatt helyezkedik el.

tegnap 10:14
 7/7 anonim ***** válasza:
A férjemtől tudom, hogy a magyar H hang egy félreolvasás eredménye, és angolszász országokban az bizony B. Ha beelgondolsz, logikus is, mert ABC sorrendben vannak a hangok, aztán egyszercsak ott egy H, aminek semmi értelme. Tehát az angol B flat az magyarul a H leszállítva, amit mi B-nek hívunk.
tegnap 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!