Milyen szakmát,képzést csinálnátok ha újra kezdhetnétek?
24 éves vagyok,festő a szakmám.
De már 17 éves korom óta nyomom az építő ipart.De be akarom fejezni mielött tönkre megyek.Utálom már.
1 évet voltam katona is de most már pénzt akarok keresni de nem tudom mi áll hozzám közel amit szívesen csinálnék és jól is fizet.Külföld is játszik.Ti mit csinálnátok ha újra kezdhetnétek?
Újra kezdés attól függ honnan:
- ha régebbi évek játszanának: orvos, informatikust választanék, talán még a gázszerelő szakma (de inkább bitcoin-t vennék)
- ha most akkor csak szakma, EU-n belül mehetsz bárhova ha megy a munka (értsd: fizikailag bírod, nem okoz gondot, megteheted)
Ha teljesen elölről kezdeném: Pestre mennék egy jó gimibe, vagy maximum rendőr technikumba(de tuti Pestre, mert Borsodban tanultam, és egy nagy nullát érek vele, olyan szar volt az iskola). Utána meg max egy év kihagyással egyetemre kellett volna mennem.
Most 23 vagyok, van 4 szakmám, de vagyonőrként dolgozom, és az egyetemet csak most sikerült elkezdenem levelezőn. A nappalitól már elestem, szóval egy csomó jó dologból kimaradok(levelezősként is eljárok pedig mindenhova, ahová lehetséges, de hiányzik, hogy nem voltam kolis, nem voltam soha kolis buliban, stb).
Autószerelő (valaki más is írta már). Mert:
Több lenne a bevétel. Szoftverfejlesztőként 10 000 forint környéki órabért tudok elkérni, ennél többet nem szívesen fizetnek a cégek alvállalkozónak.
Az autószerelők ezzel szemben már átlagosan 25 ezres órabért kérnek (tapasztalat, mondják is és a számlákon is rajta szokott lenni). A rezsi óradíj hasonló, nekem is magasak a rezsi költségeim, szerverek költségei, áram, fűtés, nyáron hűtés.
Igaz, hogy az autószerelő fizikai munka, de annyi mozgás kell. A sok év ülőmunkától lett pár problémám. Rossz autók mindig lesznek. Ha egyszer több elektromos autó lesz, azokat is kell szerelni és létezik továbbképzés ezek elektronikájának javítására is. Az autókat úgyis szeretem, legalább bármikor meg tudnám bütykölni a sajátomat is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!