Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Fogászati asszisztens képzés...

Fogászati asszisztens képzés milyen? Szeged Kossuth Zsuzsa technikum?

Figyelt kérdés

Igazából megválaszolni szeretném ezt a kérdést, mert én keresgéltem, de úgy konkrétumot nem találtam ezzel kapcsolatban, így beiratkoztam az idei tanévre Szegedre.

Én nappalin vagyok a tanárok nagyon kedvesek voltak, meg korrekt mindenki, viszont napi 8óra van, minden egyes nap. Van nulladik óra nem is egyszer és olyan tantárgyak vannak, hogy semmi köze a képzésnek hozzá. A covid alatt, mint kiderült a képzés át lett alakítva, először segédápoló lesz mindenki, az is aki fogászati asszisztensnek vagy gyógyszerész asszisztensnek tanul és köze nem lesz hozzá. Van nőgyógyászat meg belgyógyászat óra is. Ami nekem kiverte a biztosítékot, az az ápolói feladatok elvégzése volt, ugyanis kell pelenkázni is, katéter cserénél ott lenni stb és nekem ez abszolút nem. Nem lehetett kiválasztani, hogy hol szeretném elvégezni a gyakorlatomat, hanem fix helyre, a szegedi klinikára megy mindenki, ahol egy darab sz*rként kezelnek a nővérek és te csinálsz mindent, ami legalja munka ők meg elmennek kávézni. Szóval én kiiratkoztam, de azért írom ezt ki, hogy aki ezen gondolkodik, ne lepődjön meg úgy első nap, mint én, hanem képben legyen hova is megy(:

szept. 7. 12:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne iskolarendszerű képzésre menj, ha ezt akarod csinálni. Vannak 1 éves, 10 hónapos levelezős (nekünk anno hetente szombatonként volt tanítás) és online képzések is. Pl. Pannon Kincstár Tanodánál.

A gyakorlati helyet kiválaszthatod (csak fogászat kell). Sok fogászati rendelő hirdet is, hogy gyakorlati helyet biztosítanak, és fizetést is kapsz. Az ápolói vizsgákra, amik vannak egy fogászati asszisztensnél is, csak a suliban készítenek fel, nem kell kórházba menned. Ez inkább csak elsősegélyből áll. Azért ezt a szakmát gondold át, én 10 év után ott hagytam. Magánklinikára ne menj dolgozni, ha csak nem szereted a 12 órás pörgést. Ezek több székes rendelők, kb. 10-14 orvossal kell együtt dolgoznod, akik sokszor olyanok, hogy szétaláznak a beteg előtt, hiába a kollégájuk vagy, és segíted a munkájukat. Állandó változó beosztás van a legtöbb helyen, és nagyon rugalmasnak kell lenned. Te röntgenezel, te adminisztrálsz, hulla fáradtan legyél kedves a betegekkel. Nap végére szétmegy a lábad, beáll a derekad, fáj a nyakad, szóval fizikailag nem könnyű. Továbbtanultam, irodai munkát végzek, ég és föld, soha nem mennék vissza asszisztálni.

szept. 7. 14:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem igazából a fogorvosi lenne a cél, csak halasztanom kell és ez még intézménypontot is ért volna, de ilyen áron inkább nem kell. Fogorvosommal nagyon jó a kapcsolatom, ő mondta, hogy asszisztens semmiképp ne legyek, szóval sejtettem, hogy nem egy megtérülő dolog, egy percet nem szerettem volna benne dolgozni, főleg így, hogy te is ezeket mondod, tényleg csak a pontok, de ami itt képzés alatt zajlik az vicc egyébként, az meg ahogy bánnak az emberrel elég elszomorító
szept. 7. 18:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia! 1-es vagyok.

Járj utána, mert én úgy tudom, hogy csak a dentál higiénikus képzésért kapsz többletpontot az egyetemi felvételinél. Legalábbis régebben így volt. Barátnőm is jelentkezett. Ez a fog.asszisztensire ráépülő 1 éves képzés.

Ezt is oktatják már elég sok helyen, levelezőn is.

szept. 10. 05:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Dentálhigiénikus egy 4 éves ETSZK-s k3pzés Szegeden. Nem kell hozzá semmi fogászati elôképzettség és diplomát ad a végén. De fogorvosira nem ad sajnos többletpontot ha elvégzed...
szept. 11. 11:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, indult már diplomás képzés belőle itthon is, korábban diplomás képzés csak külföldön volt. Mellette viszont megmaradt levelező képzésen is (Pannon Kincstár), ami csak középfokú szakképzettséget ad, és fog.asszisztens képzésre épül. A szegedi képzéshez persze elég az érettségi.

A középfokú szakképzettséggel viszont kevesebb szakmai lehetőségeket kapsz (pl. nem adhatsz érzéstelenítést, a szegedi képzés után igen, stb).

[link]

Most nézem, hogy itt már csak 5 hónap a képzés... nem semmi, nálunk még 1 év volt.

szept. 11. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!