Kommunikáció a női nemmel tanfolyam?
Őszintén szólva az ilyesmi tanfolyamokat, hogy kommunikáció XY nemmel borzasztó nagy hülyeségnek tartom. Ez nem olyan, mint egy idegen nyelv.
Az önismeret tanfolyam viszont tényleg jó ötlet, nekem volt olyan haverom, akinek nagyon bevált (én személyesen még nem próbáltam)
Ha két fél tegyük fel A és B akiknek nincs bajuk egymással, viszont nem történik meg a komunikáció vagy A azt állítja, hogy a B egyedekkel nem lehet komunikálni, akkor feltételezhető, hogy nem az összes B-vel van baj, hanem azzal az egy A-van...mivel a többi A tud komunikációt folytatni a B-el.
Tehát feltételezhető, hogy kedves 5.-nek nincs túl nagy szociális élete, vagy legalább is a B egyedek nem nagyon vesznek részt az életében...feltehető, hogy A egyednek multbéli sérelmei miatt is akathatnak gondjai, ami miatt itt igénytelenkedik nekünk ahelyett, hogy végre csak nem az alfahím szerepét próbálgatná, és egy kicsit vissza venne az arcéból. Biztos vagyok benne, hogy több B állna (eggyáltalán) szóba vele. De természetesen, ha olvassa véletlenűl sem futna végig az agyán az, hogy megerösít azt amit írtam azálltal, hogy vissza ír valami szépet. Így csak emlékeztetném, egy nagyon egyszerű tényre...ha valaki nem tud, komunikálni egy másik emberrel legyen az nő vagy férfi, akkor nem a másik nemet vagy személyt kell hibáztatni, hanem saját magában kell előszőr a választ keresni.
A betűk arra voltak, hogy esetlegesen nemtől függetlenül két egyén példáját hozzam…ha valaki nem ért valamit azt le kell egyszerűsíteni és egy példát hozni…nem kell ehhez pszichológusnak lenni, bár tény hogy ezt ott is elmondták nekünk az egyetemen. Te is egy tökéletes példája vagy a szövegekben levő tartalom legalján levő válaszomnak, miszerint; “ De természetesen, ha olvassa véletlenűl sem futna végig az agyán az, hogy megerösít azt amit írtam azálltal, hogy vissza ír valami szépet. Így csak emlékeztetném, egy nagyon egyszerű tényre...ha valaki nem tud, kommunikálni egy másik emberrel legyen az nő vagy férfi, akkor nem a másik nemet vagy személyt kell hibáztatni, hanem saját magában kell előszőr a választ keresni.” Ez a válaszom a válaszodra és arra, hogy ez az összegzés a legalján lényegen füle és a farka…nem mellesleg az egy anonim oldal…ha annyira zavar, hogy sokan nem vállalják fel a neveiket akkor te se írj ide semmit kioktatásképpen.
Legvégül, hogy legyen is értelme, megint, hogy ide írtam már 3. A kérdezőnek, csak annyi, hogy az előző hosszabb poszt nem neked szól, így abból nem minden igaz rád, kivétel ezeket: akármilyen lebontásban nézzük keveset beszélhetsz lányokkal, mint az átlag ezen kéne változtatni…hozza teszem a környezet is meghatározható ezen szempontból…és nyíltan kijelentem (tisztelet a kivételnek), az általános felsős/gimis vagy ott a csajok és a srácok is keresik önmagukat és “nézd meg itt vagyok és én vagyok az élet közepe” kifelé prezetálás megy a külvilág felé, ami miatt bukóbbak és picsásabbak lesznek…ez egy ilyen korszak…egy tanács…te ne legyél ilyen és most nem kezdek bele a litániámba, hogy hogyan tudsz beintegrálódni, abbe a közegbe mert ne tedd, ha nem megy és nem is követendő…esetlegesen inkább keress sokkal értelmesebb és kedvesebb embereket…Ha esetlegesen egyetemista leszel ott úgyis kinyílik előtted a világ…és nincs az a “kasztrendszer” ami, főleg gimiben ki szokott alakulni…mondhatjuk úgy is mindenki egyenlő…azért használom ezeket a szavaikat, mert ebből a szempontból igazi farkas törvények uralkodnak a fiatal felnőtteknél, akik keresik önmagukat…tegyük fel mint egy olyan állatfaj, aki sosem látott másik állatot az életében és egyszer csak szabadon engedik a fogságból neveltet…megfigyelhető, hogy ez az állat kiváncsi, hogy hol helyezkedik el a táplálékláncon…és addig öl, amíg ki nem deríti…
Lényegében olyan emberekkel barátkozz, akivel megtalálod a közös hangsúlyt…ehhez ki kell mozdulni…nem kell hogy olyanok legyenek, mint te…csak szeressenek ehez közös élmények kellenek, ahol önmaga lehet az ember, pl menj el táborokba…pl sítábor…vagy valami. És az első legfontosabb szeresd önmagad! Miért mások is látják l, ha ez nem így van. Pl én tudok egy olyan tábort ahol van önismeret is…de előbb konzultálj egy pszichológussal, lehetőleg nővel, ha nehezen megy velük a kommunikáció, vele lehet elkezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!