Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Érdemes lehet jelenleg művésze...

Érdemes lehet jelenleg művészeti grafikus tanfolyamot végezni?

Figyelt kérdés
Csak érettségivel rendelkezem így szeretnék egy szakmát. Érdeklődöm a photoshop, lightroom stb programok iránt így ismerős ajánlotta nekem ezt a tanfolyamot. Főként otthonról szeretnék dolgozni, viszont foggalmam sincs, kb. milyen összegeket lehet megkeresni ezzel a szakmával, vagy egyáltalán el tudok -e majd helyeszkedni vele. Persze tudom, attól függ ki mennyire profi a saját szakmájában, de inkább az érdekelne, van -e jövője ennek a szakmának.

2023. nov. 27. 16:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A szakmának van jövője, viszont az olyan embereknek akik ilyet kérdeznek, hogy: "foggalmam sincs, kb. milyen összegeket lehet megkeresni ezzel a szakmával, vagy egyáltalán el tudok -e majd helyeszkedni vele" azoknak semmi jövőjük / keresnivalójuk nincs a szakmában. Ez tipikusan nem az a szakma ahol elvégzel egy képzést és utána 2 héten belül elhelyezkedsz alkalmazottként egy cégnél. A papírnak kb semmi értéke nincs, az hogy mennyire tudsz érvényesülni attól függ mennyire sikeres a marketingstratégiád, mennyire tudod reklámozni magadat és mekkora ügyfélkört tudsz kialakítani. Ha semmi elképzelésed ezekről és a jövőddel kapcsolatban akkor teljesen felesleges elvégezni a képzést, mert a munkanélküliség és az éhendöglés vár rád.
2023. nov. 27. 16:55
 2/2 anonim ***** válasza:
Telített a szakma, leginkább kihalásos alapon lehet munkához jutni jelenleg, vagy kapcsolatokkal. Szerintem célszerű elsősorban másban gondolkodni, ezt pedig mellette csinálni. Ha úgy látod, van elég meló és pénz belőle, akkor pedig átállsz rá teljesen.
jan. 14. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!