Az egészségügyi mérnökség vonz. Milyen irányba érdemes elindulnom?
Én személy szerint nagyon nem vagyok ebben kompetens, de van egy barátnőm, aki SZTE molekuláris bionikáról szeretne egészségügyi mérnökire menni. (Patkányon is van)
Viszont ez olyan szak, hogy egy kicsit mindenből "csipegetnek". Nem tudom ez neked mennyire passzol az érdeklődési körödhöz, de érdemes lehet utána nézni
A villany MSc mindenre is jó. Egészségügyi mérnökként igazából az orvosi tárgyak csak szemléletformálóak, meg adnak egy alapot, de neked a feladatod alapvetően mérnöki lesz: fejlesztés, tesztelés, hibakeresés és javítás, esetleg customer service.
Beágyazott rendszerekre szakosodj majd: mikrokontrollerek, SoC, FPGA, jelfeldolgozás, méréstechnika, hasonlók. Gyakornokként próbálj majd kopogtatni ilyen cégeknél, esetleg a megfelelő tanároktól érdeklődni az egyetemen. Őszintén nincs szükség az egészségügyi mérnök MSc-re, a villany MSc-vel talán jobban jársz, de érdekesek az orvosis tárgyak is betekintés jelleggel. Érteni nem fogsz hozzájuk, de ami a munkához kell, annyira elég lesz (de ezt amúgy a cégnél is meg tudod tanulni). Plusz nem tudhatod előre, hogy nem-e fog jobban megfogni téged mondjuk az automatizálás, energetika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!