Hogyan kell helyesen használni a kuplungot?
Figyelt kérdés
Ha meg szeretnék állni pirosnál, hogyan kezeljem?2023. júl. 24. 19:22
1/8 anonim válasza:
Nekem így tanították: Tegyük fel mész és látod a távolban, hogy piros a lámpa. Akkor leveszed a lábad a gázról (motorfék) majd később nyomod a féket finoman ahogy közeledsz. Kb 30-ig visszalassítassz fékkel utána kuplung és fék megállsz. De ha már eleve 30 al vagy 20 al mész akkor mehet előbb a kuplung és utána a fék. Tehát nagy sebességnél előbb mindig fék és kuplung, lassabb tempónál kuplung majd fék. Pirosnál üresben várakozunk, felengedett kuplunggal.
2/8 anonim válasza:
Ha : 1. 2. Fokozatban haladsz az autóval, akkor úgy állsz meg, hogy először a kuplungot nyomod be (ütközési) és utána fékezel!
Nagyobb sebességnél pedig vagyis 3. Fokozat után pedig úgy allsz meg, hogy először fekezel aztán nyomod be a kuplungot.
3/8 anonim válasza:
Mindig előbb fékezek -fokozattól függetlenül- és csak aztán kuplungolok.
4/8 anonim válasza:
Én úgy is szoktam hogy
Gázról le a láb, motorfék és kuplung.
Bár lehet így nem szabadna
5/8 anonim válasza:
Vagy ha nem akarod kínozni a motort, akkor kiteszed üresbe és gurulsz. Mondjuk vizsgán azért ne így csináld.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2023. júl. 24. 21:45
7/8 anonim válasza:
Így ez még nem jó kérdés, mert például egy teherautónál rakomány nélkül kettesben szoktak indulni, a szervós autó tulajdonosánál meg a "kiteszed üresbe és gurulsz" akár sírfelirat is lehetne.
8/8 anonim válasza:
Szervós autóval, miért "sírfelirat" az üresben gurulás?
(légy szíves egyszerű szavakkal válaszolj, ne valami technikai hablatyot idézz)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!