Van olyan programozó tanfolyam amit nappali gimnázium mellett lehet csinálni és segít utána elhelyezkedni?
A codecool és greenfox nem “teljesen akkreditáltak”. Az akkreditált papír az az egyetemi diploma, amely a BSc-nél kezdődik (itt Magyarországon meg a felejtős BProfnál, de ezt hagyjuk).
Nem egészen világos, mire vágysz. Ugye egyetemre azért akarsz menni, nem érettségivel akarsz programozni? Én a helyedben inkább az emelt matek érettségire gyúrnék, hogy minél jobb helyezést érjek el a felvételin… egyetemnek pedig proginfót vagy matek szakot céloznék be…
De ha valami olyasmire vágysz, amit fel lehet tüntetni CV-ben:
- Coursera Specialization
- Udacity Nanodegree
- edX microdegree
- Oracle Java Certification
- Microsoft Certificationök - van belőlük vagy két tucat mindenféle témában
Ezek közül az Oracle és Microsoft a legértékesebbek (de a legnehezebbek is). A Udacity pénzkidobás, a Coursera meg edX meg az elmegy kategória, szerintem túl van hájpolva. De az edX-en fogsz találni olyan “minidiplomát”, amelyet érettségire való tanulás helyett végigtolhatsz és mégiscsak tanulsz valamit, például [link]
De én inkább megspórolnám a pénzt, és helyette ráállnék mondjuk frontend fejlesztésre, megtanulnék nagyon profin JavaScriptben fejleszteni, és React fejlesztővé képezném magam. És csinálnék több referencia-projektet, amikkel már tudnék munkát keresni. Ehhez a leginkább Maximilian Schwarzmüller kurzusait ajánlom a Udemy-n – várj pár napot, amíg lemegy az áruk €12-re, és utána ruházz be mondjuk egy react kurzusra. Ugyanezt amúgy full ingyen is megtanulhatod youtube-ról, böngészd a FreeCodeCamp csatornát.
Szerintem Oracle Certificate (ezt elismerték nekem külföldön :)), ezt tudom jó szívvel javasolni, de erre komolyan kell készülni.
Tanulni ingyenes anyagokból is lehet otthonról, ajánlom ezt a csatornát is: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1WwhU4dv6tG8C8aGca5I..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!