Van a szoftverfejlesztésről valami átfogó tanfolyam, könyv, online képzés stb.?
Figyelt kérdés
Tudok kódolni több nyelven, objetumorientáltan fejleszteni, de eléggé alap tudásom van a fejlesztés magasabb szintjével kapcsolatban. Elsősorban az UML és különböző fejlesztési módszertanok érdekelnének, de gondoltam, rákérdezek, mielőtt magam próbálnék egy "tantervet" kialakítani.2022. szept. 19. 09:47
1/3 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy van gazdaságinformatikusi diplomám, tanultunk is ezekről, de jobban elmélyülnék, a főiskolai anyagok nem annyira mennek ki részletekbe.
2022. szept. 19. 09:56
2/3 anonim válasza:
Elvileg ez a biblia
A számítógép-programozás művészete - Knuth, Donald E.
3/3 anonim válasza:
Szerintem ezekre vágysz:
Robert C. Martin: Clean Code (azt hiszem kiadták magyarul is)
Robert C. Martin: Clean Architecture
Steve McConnell: Code Complete
Head First Design Patterns
Martin Fowler: Refactoring (kiadták magyarul is az első kiadást)
Martin Fowler: Patterns of Enterprise Application Architecture
David Farley: Continuous Delivery (van egy jó youtube csatornája is)
De legfőképpen kezdj el programozni!! Ez a legfontosabb. Állj rá valami stackre és csinálj projekteket. Evés közben jön meg az étvágy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!