A határvadászokat mi motiválja?
A pénz. Sok embernek nincs más. Úgy van vele, hogy inkább ez, mint a sori munka. Én is ezért vagyok biztonsági őr, inkább ez, mint a sor, ennyi. Pedig van érettségim, még több szakmám is. Valamit dolgozni kell, különben nem fogok tudni egyetemre menni.
Már az iskolaőri dolgon is gondolkodtam én is.
#15: A határvadászok úgy működnek, mint a katonai laktanyákban a laktanyaőrségi szolgálat. Váltásokban dolgoznak: egy részük járőrözik, miközben a többi a szálláson tartózkodik készenlétben, ahonnan nem lehet csak úgy kisétálni. Ha vészhelyzet adódik, a problémát a járőrök rádión jelentik, és az összes készenlétben tartózodó határvadász a közelből azonnal megy a helyszínre. Egy határvadász tehát ha nincs szabadságon, akkor vagy a terepen van, vagy pedig készenlétben a szállón, amit nem hagyhat el, mert a készültséget tartani kell. Nekem van ismerősöm, aki a határon dolgozik, és tőle tudom, hogy a kis szállóhelyen összezsúfolt férfiak, akiknek nem szabad elhagyni a szállást, bizony elég feszült légkört generálnak, sok a konfliktus.
Egyébként a rendőrségi szolgálatról is rosszul tudod a dolgokat: egy szolgálaton kívüli rendőrt bármikor becitálhatnak és szolgálatba helyezhetnek a parancsnokai, ha hirtelen szükség van rá. Annyi csak a különbség, hogy a rendőrségben valóban van szolgálaton kívüli időszak, amikor a rendőr hazamehet. A határvadász ezzel szemben gyakorlatilag 24 órás készenlétben van, és a szálláson kell maradnia, kivéve a szabadságolásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!