Megéri megcsinálni egy ilyen tanfolyamot?
permetező drónpilóta
így olvastam egy cikket a minap "Ezzel a munkával kereshet napi 400 ezer forintot Magyarországon" aztán olvasgattam utána neten azt írják jól fizető szakma akár 1 millió forintot is kereshet az ember vele havonta.A tanfolyam amit néztem 381EFt kérdés ha én ezt elvégezném tényleg lenne kereslet erre a munkára?Mert azt írják ez a jövő.
Nagyon függ attól, hogy az ország melyik területén vagy, és mekkora területről van szó, mert eléggé behatárolt ez a dolog. Én mezőgazdasági cégnél dolgozom, és ide is jó lenne elméletben egy permetező drón, de a gyakorlatban kivitelezhetetlen, mert több száz táblán 1000 HA lefedésére alkalmatlan egy ilyen eszköz. (12 órában kb 30-60 HA az, amire képes)
Egyébként én is gondolkodtam a tanfolyamon, kicsit fura, hogy viszonylag rövid idő alatt olyan növényorvosi tudást akarnak elsajátíttatni az emberrel, amiért mások 6 évig járnak egyetemre... :D Szóval szerintem ez leginkább azoknak éri meg, akik már rendelkeznek mezőgazdasági-jellegű diplomával, és mellé kiegészítésként meg akarják ezt is tanulni, vagy azoknak, akiknek van egy pár 10 HA-os táblájuk, esetleg nagyobb gyümölcsös, amit olcsóbb/kivitelezhetőbb lenne így permetezni, mint erőgéppel.
És erre mondtam a helyet, mert például keleti, észak-keleti régióban nem gondolom, hogy ennek megfizethető keletje lenne (akár igény szempontjából, akár anyagilag) hacsak nem társítasz hozzá még egyéb szaktanácsadást is.
Meg tudnád mutatni ezt a hirdetést? Elég érdekesek ezek a számok :D
Lenne kereslet igen.
De a tanfolyamoddal nem mész sokra ha nincs mivel dolgozni... kéne (legalább) egy drón is. Keress rá a DJI Agras árára! (De előtte vegyél be nyugtatót!) Meg kell hozzá egy tonnányi akkumulátor, plusz az akkumulátorok töltéséhez egy combos aggregátor, hogy mindig legyen feltöltött akksi és folyamatosan lehessen dolgozni. És kell valami jármű amivel ezt a sok cuccot ki tudod vinni a tábla mellé, terepre. Kell hozzá még plusz ember, mert ennyi mindent nem lehet egyedül mozgatni, és a járművet is figyelni kell, stb.
Szóval alsó hangon vagy 20 milla beindítani egy vállalkozást.
Ha pedig alkalmazottként mész el egy ilyen céghez dolgozni, akkor tutira nem fogsz keresni 1 millát.
Vagy lehet hogy keresel 1 millát havonta, de azt 3 hónapban, az év többi szakában meg semmit.
Ühüm, ez 5 napos, napi 8 órás tanfolyam. 40 óra 400k-ért.
A vizsgát nem írja, hogy benne lenne az árban és kollektív intéznék. Gondolom mindenki megcsinálja magának.
De a lényeg, hogy ez egy drónpilóta képzés amival A1-A2-A3 vizsgát tudsz tenni. Az A1-A3-at ingyenes meg tudod csinálni az osztrákoknál és azt elfogadják eu-n belül. Az A2 vizsga is párezer forintból megvan ha saját magad készülsz fel. Ennek a tanfolyamnak annyi specialitása van, hogy a permetező drónokat mutatja be jobban és felkészít azoknak a nagy dögöknek a használatára.
Miután a kezedben van a papírt mit csinálsz vele? Hova mész dolgozni? Kell keresned egy céget aki alkalmaz drónozni, vagy csinálsz magadnak egy céget - ahogy 2-es írja nem olcsó összerakni egy megfelelő csomagot.
Szóval megint ott tartunk, hogy nincs ingyen ebéd! Az nem működik, hogy beteszel 400k-t és utána azt naponta meg is keresed, tehát hétfőn visszahozod a tanfolyam árát, kedden az adókat, járulékokra valót keresed meg, szerdától meg már csak a profit jön... és még hol a hónap vége? :D
Ne értesd félre, nem mondom, hogy nem jó ez a tanfolyam és ne csináld meg. Ha van pénzed, időd, akkor hajrá! Ettől csak több, jobb leszel.
De a 400k-1M fizetés azt nem fogják a tanfolyam elvégzése után a kezedbe adni csak úgy.....
Igen, ez a jövő, mert a régi kukacbombázól lassan kikopnak, üzemidőjük lejár, alkatrész nincs, stb. Illetve sok olyan hely van ahova nem lehet velük bemenni, (például új erdő telepítések). De ahhoz sokat kell melóznod, hogy sokat keress vele.
A tanfolyam 40 órás, ebből a tematika alapján csak néhány órát (legyen mondjuk 8) fogsz valóban reptetni. Egy sima B-jogsihoz 29 gyakorlati óra kell. Ha el is végzed a tanfolyamot, kérdés, rád bíznak-e egy drónt gyakorlat nélkül (nem valószínű). Persze ha amúgy évek óta drónozol, akkor igen, de ebben az esetben a tanfolyam felesleges. Amúgy nagyüzemi táblákon elég beállítani a permetezési területet, onnan a drón intéz mindent ha nem adódik rendkívüli helyzet.
A napi 400 ezer erős túlzás egy "pilótának" - a kereskedelmi pilóták nem keresnek rosszul, de ennyit nem hoz nekik egy transzatlanti járat, pedig az azért jóval komolyabb műfaj. Azt el tudom képzelni, hogy egy vállalkozás ennyit kér egy napi munkáért (x Ha permetezéséért), de ez nem tisztán a bér, ebből kell fedezni az eszközök megvásárlását és amortizációját, a kitelepülést (mondjuk 2x200 km szállítás), a vegyszereket, az adókat és járulákokat - ha a pilótának jut 40e, akkor az már jó, cserébe dolgozik alsó hangon 12 órát.
Azt is vedd figyelembe, hogy ez egy szezonális munka, tavasszal-nyáron keresett csak. Ráadásul nem tervezhető a bevétel, egy esős hét borít mindent.
Én is nézegettem ezt... mondjuk nevetséges hogy ehhez bármiféle agrár vagy mezőgazdasági előtanulmányok kellenek... vagy bármi...
Ki a francokat érdekel hogy az a szr amit kispriccelek mit tartalmaz pl?
A repülés a lényeg, szélirány meg hasonlók. Meg mielőtt lemerül leszállj...
Nevetséges! Ez kb olyan mintha a B kategóriás jogsihoz közlekedéstudományi diplomát kérnének. Mi a frásznak?
Szóval ha valaki felbérel hogy a 10 hektár akármit permetezzed le ezzel meg ezzel a löttyel, megcsinálod oszt jóvan. Kit érdekel milyen kovalenskötésben áll a lében a cucc?
Parádés nagy baromság ezzel elszrni az időt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!