Az okj-s képzés szakmunkás képzettségnek felel meg?
A felsőfokú végzettség főiskolai vagy egyetemi végzettséget jelent. Sajnos nem valószínű, hogy az OKJ-s bizonyítványt elfogadják, ha a felsőfokú végzettség a követelmény. De természetesen vannak olyan munkakörök is, ahova nem kell a diploma, hanem szakképzett dolgozó kell, oda jó az OKJ-s végzettség. Mindenképpen javaslom, hogy legyen valamilyen szakmai végzettséged, még akkor is, ha tovább szeretnél majd tanulni, mert "sima" érettségivel szinte semmire se lehet menni.
-falcon-
Az OKJ szó ezt jelenti:Országos Képzési Jegyzék.
Ezzel jelöli a suli,ahol végezted az évfolyamot, illetve ahol vizsgáztál, hogy olyan szakot végeztél, ami ebben a listában benne szerepel.
Ahol felsőfokú végzettséget írnak, az valószínűleg diplomás végzettséget takar.
Nekem is van egy irodavezetőim (szintén OKJ-s), mikor meghallják, akkor senkinek se az esik le elsőként, hogy "irodakukac"-képző, hanem az, hogy "túlképzett vagyok".A neve miatt,könyörgöm!
Attól függ, mit végzel, vannak életképes szakmák, amikkel el tudsz helyezkedni.
Ne hülyéskedj, már bocs, de lehet, hogy többet érsz vele, mint a diplomával - szomorú, de ez van.
Ráadásul, amit Te tanulsz, széles körben alkalmazható, a kereskedelmen belül számos helyen.
Ezzel a végzettséggel eladói is, üzletvezető is lehetsz.
Elcserélném az érettségimet, ha tehetném egy ilyenre, mert több esélyed van a munkaerőpiacon, mint az érettségivel.
Onnan tudod meg, hogy megnézed az OKJ-s számát. Ha 55-tel kezdődik, akkor az felsőfokú szakképzés.
-falcon-
33 341 01 0000 00 00
Akkor gondolom ez csak középszintű.(?)
Igen, utánanéztem, ez középfokú. Jó hogy mire elvégzem rájövök hogy pontosan mire is jelentkeztem:)
De nem is láttam kereskedő tanfolyamból felsőfokút az interneten meghirdetve.
Igen, ez középfokú. A rendelet szerint a kezdő két számjegy alapján:
33 Fizikai munkát igénylő munkakör betöltésére jogosító középszintű szakképesítés, mely a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra vagy a tizedik évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettségre épül.
A "sima" kereskedői szakmák 31-es, 33-as, 51-es vagy 52-es kezdetűek. Egy-két 55-ös is van, de azok kereskedemi menedzseri jellegű szakmák (55 345 01).
-falcon-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!