Tudnátok velem tapasztalatokat, információkat megosztani a zenekultúra szakkal kapcsolatban?
Felvételin hangszeres előadásként milyen jellegű dalokat várnak? Komolyzenei vagy könnyűzenei a jobban preferált?
Népdalok közül milyeneket várnak, esetleg példa, ami nagyon befutó? Mondjuk egy Érik a szőlőt is megéri vinni vagy valami komolyabbat várnak?
Motivációs beszélgetésen milyen információk a számottevők? Van valami amire kifejezetten kíváncsiak, rákérdeznének? Vagy jó pont ha ismerem, van nekem?
Valamint a többi felvételi résszel kapcsolatban is szívesen várok információkat :).
Úgy gondolom rendesen a szak után olvastam, viszont mesterképzesbe való tovább tanulással és elhelyeszkedéssel kapcsolatban nem biztos, hogy mindent értek. Láttam, hogy mesterképzésként például ének-zene tanárit is lehet választani. Viszont azt nem tudom, hogy bármely szakirány választásával lehetséges-e ezzel tovább menni? Általánosságban pedig, aki ezt a szakot végzi melyik specializációval milyen mesterszakra mehet a lehetségesek közül? Valamint egy zenekultúra szak mellett felvehetnék egy kommunikáció és médiaismeret minort vagy fordítva? Valakinek van tapasztalata az itt végzettek hol helyeszkedtek el?
Úgy láttam ponthatárok alapján, hogy példaképpen a Nyíregyházi Egyetemen vagy az EKE-n nem minden évben indul a szak. Valakinek van rálátása, hogy mennyi az esélye, hogy ezeken az egyetemeken végül elindul az adott évben a szak?
Esetleg ha van valaki, aki bármelyik egyetemen végzi vagy végezte ezt a szakot és lehetne kérdések esetén hozzá fordulni annak is örülnék. Kicsit bizonytalan vagyok miképpen kellene készülnöm a felvételire.
Még nem idén felvételizek, így 2 évig még siman jöhetnek az infók :). Azon kívül pedig bármikor bárkinek jól jöhetnek az információk ha rátalál.
Az egyik barátom zenélt egy hangszeren, sima gimibe járt
Érettségizett 90% felett ének-zenéből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!