Hogyan oldanàtok meg, ha az ötödikes gyermeketek nagyon le lenne maradva a tantárgyakkal?
10. Én viszont pontosan tudom, mert van 5-es gyerekem, és pont két napja matekoztam vele. A hülye is meg tudja tanulni, csak időt kell rá meg a gyerekre szánni.
Inkább abban látom a problémát, hogy a kérdező nem szánja rá az idejét a gyerekére, nem foglalkozik vele normàlisan. Most meg várja a sült galambot.
Én a hatodikost kezdtem el matekból korrepetálni. Értem, és el is tudom magyarázni. De a gyereket olyan szinten nem érdekli, és ez engem olyan szinten lehúzott egy idő után, hogy hetedikben magántanár lett a dologból. A családi béke nekem megéri ezt a pénzt.
A többi tantárgyból még igyekszem én tanítgatni. :) A múlt héten vettük át együtt az elektronhéjakat, amire már kára nem emlékeztem, mert mindig is gyűlöltem a kémiát, de vagyok annyira értelmes, hogy felfogtam, és el tudtam neki is magyarázni. Az általános iskolai tananyag azért még érettségivel illik, hogy menjen.
12!
Az értelmező olvasas pedig általános iskola második osztályos követelmény, neked mégsem megy. Tudod attól, hogy az ember ért valamit, még nem vittem hogy el tudja magyarázni. Nagyszerű, hogy te 50 diplomás egyetemi docens vagy a képzeletedben, de az átlag ember nem tanár.
Szerintem nem az a baj, hogy a szülő nem tudja az ötödikes anyagot elmagyarázni.
Hanem hogy sem az ötödikes gyereknek, sem a szülőnek nem a legjobb, ha a szülő tanítja a gyerekét a LEGTÖBB ESETBEN. Hiszti, veszekedés lesz belőle.
Egy külsős embernél ez nincs. A gyerek szívesebben tanul vele, és a tanulás nem terheli a kiskamasz amúgy is sokszor ingadozó kapcsolatát a szülőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!