Ha ezt az OKJ-t megcsinálom el tudok vele helyezkedni?
Figyelt kérdés
Láttam gyerek pszichológus okj képzést ami nagyon érdekel. Ha megcsinálom önmagában akkor eltudnék helyezkedni vele oviban vagy iskolában pszichológusként? Vagy ha nem akkor mit kezdhetek vele?
Ha jol ertelmezem, ezzel asszisztens lehetsz, aki segiti a pszichologus munkajat. Nem tudom, valojaban letezik-e ilyen munkakor, mondjuk biztos, ha van ra kepzes, de nyilvanvaloan nem kerulheted meg az 5 ev egyetemet (mesterrel egyutt) egy okj-s kepzessel.
Erre gondoltam, de egyikunk se olvasta el pontosan, mert oda is van irva, hogy a tanfolyam nem alkalmas munkakor betoltesere, sajat onismeret es kompetenciafejlesztesre jo.
2022. febr. 9. 17:24
4/8 anonim válasza:
"A tanfolyam nem alkalmas munkakör betöltésére, saját önismeret és kompetenciafejlesztésben hasznosítható."
Pszichológus Magyarországon egyedül az lehet, aki elvégzi a pszichológia mesterképzést. Ráadásul az sem árt, ha van pedagógiai szakpszichológus szakirányú továbbképzése az embernek, ami plusz két év az öt év egyetem után. Diagnosztizálni például pedig még így sem lehet.
2022. febr. 9. 17:26
5/8 anonim válasza:
dehogy tudsz, semmit mondó szarság ez
2022. febr. 9. 17:29
6/8 anonim válasza:
"Betölthető munkakörök
A tanfolyam nem alkalmas munkakör betöltésére, saját önismeret és kompetenciafejlesztésben hasznosítható."
Miért is engednek ilyen tanfolyamokat indítani?
2022. febr. 10. 08:20
7/8 anonim válasza:
Ha pszichológus akarsz lenni, akkor nem tudod megkerülni az egyetemet. Ez 3 év alapképzést, utána 2 év mesterképzést, azt követően pedig általában 2 éves szakirányú továbbképzést jelent - ami a választott iránytól függően lehet akár 5 év is-.
2022. febr. 10. 10:54
8/8 anonim válasza:
Itt végeztem okj-n mert kellett a többletpont egyetemre. A bizonyítvány mellé kaptam egy ilyen papirt is. Hogy mire jo nem tudom,de a gyp asszisztens szakmával sem lehet elhelyezkedni.
Sokat ne várj tőlük, színvonalas az oktatás,de a papirt is tuti megkapod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!