Mi kell tudni az online marketingről?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy 16 éves lány vagyok, jelenleg gimibe járok.

Erősen gondolkodok a jövőmmel kapcsolatban.

Rájöttem, hogy érdekel az online marketing, de nyilván csak felületesen néztem a szakmát.

Olvastam hogy egyetemen lehet tanulni. Kötelező az egyetem? nem lehet okj-s képzéssel kitanulni? Ugyérzem az egyetem nekem túl erős lenne.

Valaki tudna segíteni, és megválaszolni ezt a néhány kérdést?

- Mit csinál pontosan egy online marketingos?

- Mennyi a kereset, és az fix?

- Muszáj hozzá egyetem? Okj-s képzéssel meg lehet oldani?

Hálás köszönet azoknak akik válaszolnak rá <3

2022. febr. 5. 22:59
 1/1 anonim ***** válasza:

Mi alapján érdekel, ha nem tudod, mit csinál egy online marketinges?

A marketing a közhiedelemmel ellentétben jóval többről szól, mint a reklámozás. Ebbe nem mennék most bele, de a piackutatásoktól kezdve a kommunikáción keresztül a termék/szolgáltatás kialakításán át az árazáspoltikáig sok dolgot lefed az, hogy "marketinges".

Nyilván egy online marketinges ugyanazt csinálja, mint egy "offline", csak specializáltan az online térben. Nem jobb, nem rosszabb, más. Éppen emiatt nem lehet megmondani, hogy pontosan mit csinál. Egy kisebb cégnél jellemzően sokkal "generalistábbnak" kell lenni, mert nincs külön szakember minden munkafolyamatra. Egy nagyobb cégnél általában speciálisan csak 1-1 dologra keresnek szakembert.

A fizetés nem fix. Ez nem olyan, mint a pedagógus bértábla, hogy ránézel, és pontosan tudod mennyit fogsz keresni. Kellő tapasztalattal és alázattal vállalkozóként igen szépen lehet keresni, de ahhoz nagyon ki kell emelkedned a tömegből, ugyanis nagy a verseny.

És éppen emiatt mindenképpen javasolt hozzá az egyetem. Nagyon nagy a verseny, évente ezres nagyságrendben kapnak diplomát marketingesek az országban, diploma, jó nyelvtudás nélkül észre se vesznek.

Maga a tevékenység nem végzettséghez kötött, tehát gyakorlatilag 8 általánossal is csinálhatod ezt, de diploma nélkül nem éri meg belevágni. Ezek hiányát kompenzálhatod sok évnyi releváns tapasztalattal, de azt még nehezebb összeszedni, mint a diplomát.

2022. febr. 5. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!