Be tudnám perelni az autósiskolát?
Nem kevés pénzt ott hagytam, hogy az oktató azt mondja nem enged vizsgázni, ha el akarok menni akkor keressek másik oktatót, ami szintúgy kiadás lett volna, meg nehéz lett volna új autót megszokni, ezért vettem még órákat.
Pár hónapra rá elkezdett elég keményen szidni és elküldeni a picsába (meg természetesen mondta hogy engem többet nem oktat), azért mert lemondtam egy vizsgaidőpontot (hetekkel vizsga napja előtt), mert nekem akkor egyetemi vizsgám lett volna és nekem az fontosabb hogy ne csússzak minthogy 5 nappal előbb legyen jogsim. Ekkor felhívtam az autósiskola vezetőjét, hogy ezt nem fogom megtűrni, és akkor úgy beszéltük meg kapok másik oktatót azon nyomban.
Másnap adtak is egy számot másik oktatóhoz, akivel megbeszéltük hogy majd keresni fog engem ha az előző oktatóm leadta már a kartonomat az autós suliba. Ma felhívtam, hogy akkor most mi van, miért nem keres. Kiderült hogy ez az oktató full más ember telefonját hívogatta és mivel nem vette fel akit ő hívott, azt hitte én nem veszem fel. Akkor derült ki amikor mondtam neki hogy engem nem hívott, és visszakereste aztán mondta nekem hogy: "itt is van *Valami random srác neve*". Amikor mondtam neki engem nem úgy hívnak elismerte hogy elszarta, de már elvállalt más tanulókat és engem már nem tud, keressek mást (aki mostanában csinált jogsit az tudja hogy ez nem egy hét meló...).
Lassan lejár a kressz vizsgám, mert ilyen szarságokkal megy el az idő és ezt mondtam nekik is, de látom leszarják, úgy gondolják nem az ő bajuk. Eleve 4 hónapot kell várni egy k*rva oktatóra de nem az ő hibájuk. Én arra gondoltam jogi úton fogom megtámadni őket már, mert ez igy tűrhetetlen. Szerintetek mennyi esélyem van?
Szerintem sincs sok esélyed, de az első oktatómmal én is így megszívtam. Részben neki is köszönhetem, hogy kifutottam a 2 évből, és újra kellett kezdenem, meg ugye magamnak is, hogy amikor már sokadjára lemondta az időpontot 10 perccel előtte, meg 30 perceket késett a helyszínről, akkor sem váltottam le. Csak nagyon a végén.
Ilyenkor érdemesebb új autósulit is választani, nem csak oktatót.
Nézd neked sem ártott volna észre venni, hogy az oktatóddal nem tudsz 1-ről a 2-re jutni és hogy nem komplett emberről van szó, az alapján, amit leírsz. Ilyen oktatók sajnos vannak és az a legrosszabb, hogy kb büntetlenül megtehetik, hiszen az autóiskolák versenyeznek az oktatókért, elég nagy hiány van belőlük.
Azt javaslom, hogy tanulj belőle és ne enged meg, hogy kb lábtörlőként használjanak ennyi pénzért, ha ezt megengeded az élet már területén is elő fognak fordulni ilyen szituk...
Jogi értelemben, sajnos nem hinném, hogy sokra mész a perrel, esetleg akkor ha, elolvasod azt a szerződést, amit aláírtál az iratkozáskor és találsz valamit aminek nem feletek meg akkor esetleg-talán, de nyilván ügyvéd szépen bevédte őket.
Fogd fel tanulópénznek, sok sikert! :)
"mert egy drágább helyre mentem"
Ha az a helyzet, hogy
"az autóiskolák versenyeznek az oktatókért, elég nagy hiány van belőlük",
akkor az se garancia semmire se, ha drágább helyre megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!