A technikumi oklevélnek van értelme?
Ez szakmától függ. Mi nagy bajban is vagyunk most a lányommal, mert én őszintén az ilyen logisztika meg pénzügy szakmáknak nem látom értelmét. Aki ilyen embert akar, az úgyis diplomásat vesz fel. És most már min. 5 éves egy technikum, van, amelyik 6, és pár éve változott a szabályzat, és nem adnak 4. év végén érettségit, végig kell csinálni. Aztán a legtöbb megy a szalagra betanított munkára, nem értem ez kinek jó.
A gépi forgácsoló amúgy nem hangzik rosszul, abból szerintem nincs egyetem, és legalább gyakorlati tudást ad. Az ilyesmivel biztos el lehet helyezkedni, de ha mindenképpen tovább szeretnél tanulni, akkor valami lazább gimit kéne keresni, most mi is inkább ilyenben gondolkodunk. A technikumban sok a szakmai tantárgy, arra megy el az idő, és nem a továbbtanulásra koncentrálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!