Animáció érdekel, szerintetek már túl késő elkezdeni?
5 éves gimnáziumba járok, most kezdem a második évem, jövő év végén fakultációt kell választani. Eddig nem nagyon nézegettem ezt a szakmát, de most megtetszett és elgondolkodtatott, hogy talán ezzel szeretnék foglalkozni. 16 vagyok és tudok is rajzolni, meg nem is. Néha megy, néha nem. Szerintetek túl késő elkezdeni már komolyabban nekiállni rajzolni és fejleszteni magam és elvetni ezt az animátoros szakmát, vagy még van remény, ha most nekiállok? Ha még nincs késő, inkább papíron vagy már eleve digitálisan álljak neki (komolyabban)? Illetve, ha ilyen pályán szeretnék majd továbbmenni, milyen fakultációt válasszak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
( arra az animátorra gondolok, aki rajzfilm/animációs film készítésével foglakozik stb., illetve mindenképp külföldi egyetemen & álláson gondolkodom!)
Helló!
Nem hiszem, hogy késő lenne. Simán fel lehet készülni ennyi idő alatt a felvételire, én is nagyjából ennyi évesen döntöttem el. Érdemes egyébként beiratkozni animációs tanfolyamra, amit a gimi mellett lehet csinálni. Szerintem próbáld ki digitálisan és papíron is, szerintem a lényeg az hogy minél több fajta technikával kísérletezz, hogy megtaláld melyiket kedveled a legjobban. :)
Hát én rajzfaktra jártam, de igazából az nem nagyon segített előre az animációban, csak a rajz érettségire készített fel. Ebből a szempontból tök mindegy, hogy melyiket választod, mert nem az érettségi eredményeidet fogják nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!